VUČIĆ: Samit u Kini je velika prilika za Srbiju!

- Mi smo kao zemlja počastvovani, dobio sam priliku da govorim pred predsednikom Kine Sji Ðinpingom i premijerom Li Kećijangom, predstavljajući Srbiju - rekao je srpski premijer

  • 19

Samit šefova Vlada Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope u gradu Sudžou, predstavlja veliku priliku za Srbiju, rekao je danas premijer Srbije Aleksandar Vučić, dodavši da će na tom Srbija potpisti najveći broj sporazuma.

VUČIĆ POČEO POSETU KINI: Premijer Srbije razgledao autobuse i industrijski park u Sudžou! (FOTO)

- Samit je velika prilika za Srbiju. Mi smo kao zemlja počastvovani, dobio sam priliku da govorim pred predsednikom Kine Sji Ðinpingom i premijerom Li Kećijangom, predstavljajući Srbiju i to govori o, ne mogu da kažem privilegovanom, ali veoma dobrom položaju Srbije u Kini - rekao je Vučić za RTS.

VUČIĆ U POSETI KINI: Velika Kina je maloj Srbiji PRAVI PRIJATELJ!

On je naveo da je Srbija zahvalna i poštuje Kinu i dodao da je očigledno "da i oni poštuju našu politiku i prijateljstvo prema NRK, ali i to što se ponašamo kao nezavisna i suverena zemlja".

Foto: Vlada Srbije Foto: Vlada Srbije

- Mi smo zemlja koja ovde potpisuje najviše sporazuma - rekao je premijer, dodavši da se radi o saradnji u oblasti energetike, putne i žlezničke infrastrukture, poljoprivrede, turizma.

- U svim oblastima zelimo da unapredimo našu saradnju - naglasio je Vučić.

Foto: Vlada Srbije Foto: Vlada Srbije

Kako navodi RTS, najavljeno je potpisivanje Memoranduma o razumevanju u vezi sa smederevskom železarom sa jednom kineskom kompanijom, premda model za sad nije poznat, razgovaraće se i u o učešću kineskih streane u izgradnji pojedinih deonica na Koridoru 11, izradnji termoelektrane koja će koristiti otpad kao gorivo, kao i ugovora o izvozu junećeg mesesa iz Srbije.

Foto: Vlada Srbije Foto: Vlada Srbije

Očekuje se i potpisivanje ugovora o modernizaciji pruge Beograd-Budimpešta. U četvrtak će Vučić u Pekingu razgovarti sa najvišim kineskim zvaničnicima.

Vučić je trodnevnu posetu Kini započeo jutros obilaskom Industrijskog parka u gradu Sudžou i poseti fabrici autobusa Hajger (Higer).

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan 30

    24. novembar 2015 | 10:24

    Moramo iskoristiti Vucicevu posetu Kini!

  • sonja

    24. novembar 2015 | 10:22

    Investicije su dobro došle u Srbiju. Ko o cemu, ja o železnici i vozovima.Bilo bi lepo kada bi uložili u železnicu, jer je mnogo lepše, brze i isplativije putovati vozom.

  • vesna

    24. novembar 2015 | 13:34

    lepo je videti da nam se otvaraju vrata sveta

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA