PREKO 30 ŠEFOVA DIPLOMATIJA STIŽE U SRBIJU: Evo kome će Beograd biti domaćin na Samitu OEBS-a!

- U savremenom svetu pojavljuju se nove pretnje po bezbednost - rekao je šef srpske diplomatije i istakao značaj principa očuvanja teritorijalne celovitosti i suvereniteta država, neprihvatljivosti primene sile u cilju promene granica

  • 0

Predsedavajući OEBS i šef srpske diplomatije Ivica Dačić rekao je danas da će naredne nedelje u Beogradu biti održan ministarski sastanak OEBS, uz učešće 30 šefova diplomatija, a da će jedna od glavnih tema biti borba protiv terorizma.

- Ministarski sastanak OEBS naredne nedelje biće odlična prilika da se razgovora o borbi protiv terorizma, pitanju migranata i rukovođenju resursima - rekao je Dačić, obraćajući se učesnicima međunarodne konferencije "Jalta-Potsdam-Helsinki-Beograd:u potrazi za bezbednim svetskim poretkom".

DAČIĆ PORUČIO BRISELU: Borbu protiv terorizma nijedna zemlja ne može sama da sprovede!

BEZ ODLAGANJA SAVETA MINISTARA OEBS-a! Srbija spremna da odgovori na sve PRETNJE

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

On je upozorio da u se savremenom svetu pojavljuju nove pretnje po bezbednost i istakao značaj principa očuvanja teritorijalne celovitosti i suvereniteta država, neprihvatljivosti primene sile u cilju promene granica.

- Bez obzira na sve teškoće koje danas postoje, uveren sam da možemo da nađemo snagu i nadahnuće u Helsinškom dokumentu - rekao je Dačić.

Ministarski sastanak OEBS biće održan 3. i 4. decembra.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA