SRBIJA KONAČNO DOČEKALA: Nemačka dala ZELENO SVETLO za otvaranje poglavlja!

Srbija dobila signal iz Nemačke za otvaranje prvih pregovaračkih poglavlja

Odbor za evropska pitanja nemačkog Bundestaga dao je na današnjoj vanrednoj sednici zeleno svetlo za otvaranje prva dva pregovaračka poglavlja za pristupanje Srbije Evropskoj uniji, saopšteno je iz nemačkog parlamenta.

SRBIJA OTVARA PRVA POGLAVLJA SA EU: Devenport najavio LEPE VESTI za Srbe!

Kako se navodi, tome je prethodilo intenzivno savetovanje o najnovijim izveštajima Evropske komisije o napretku Srbije.

Predsednik Odbora za evropska pitanja Ginter Krihbaum zaključio je da izveštaj Evropske komisije o Srbiji raduje, zato što sadrži dosta pozitivnih ocena.

- Verujem u nemačku reč - rekao je predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić početkom septembra, kada su nade i optimizam u pogledu daljih koraka Srbije u evrointegracijama pomalo bile posustale.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Nemci su postavili tvrde uslove Srbiji i Srbija je ispunila sve te teške uslove i zato očekujem da Nemačka svoju reč poštuje i svoja obećanja ispuni. To je moja politika, ja sam želeo da se bliže vežemo za Nemačku, ja verujem u nemačku reč i, ako to ne bude, lično ću biti odgovoran za to - istakao je tada premijer Vučić.

Nemačka reč je, nema sumnje, delotvorna u Briselu isto onoliko koiliko i u Berlinu, te nema sumnje da će Evropski savet potvrditi otvaranje prva dva poglavlja sa Srbijom već narednog meseca.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • gogica

    27. novembar 2015 | 18:16

    Za to je zasluzan Vucic,uspeo si da dobijemo zeleno svetlo za otvaranje poglavlja i ako su drugi to ismevali i nisu verovali.

  • MisCoa

    27. novembar 2015 | 16:16

    Bravo srbijo! Ziveo vucic! Demokrate u jazbinu!

  • Nele

    27. novembar 2015 | 18:18

    Mnogo smo pre ovo zasluzili.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA