8 SRBA "PLAĆENIKA" POGINULO JE U SIRIJI! Evo koliko je još državljana Srbije učestvovalo u KRVAVOM RATU

Na ratištu u Siriji učestvovalo je 26 građana Srbije, rečeno je danas u parlamentu tokom rasprave o Međunarodnoj konvencijia protiv regrutovanja, korišćenja, finansiranja i obuke plaćenika

  • 10

Na ratištu u Siriji učestvovalo je 26 građana Srbije, rečeno je danas u parlamentu tokom rasprave o Međunarodnoj konvencijia protiv regrutovanja, korišćenja, finansiranja i obuke plaćenika i poručeno da ne postoji pretnja od terorističkih akata.

JEZIVO: Džihadisti iz Srbije vodili žene i decu da UBIJAJU i KOLJU za ISIS!

Poslanici Skupštine Srbije razmatraju ratifikacije nekoliko međunarodnih ugovora, među kojima je i Međunarodna konvencija protiv regrutovanja, korišćenja, finansiranja i obuke plaćenika, a kojoj su, do sada, podršku najavile gotovo sve poslaničke grupe.

Poslanica SNS Aleksandra Đurović je u toku rasprave saopštila da je 26 državljana Srbije učestvovalo na ratištu u Siriji, od kojih se sedam vratilo, a osam poginulo. Policija, prema njenim rečima, nadzire lica koja su se vratila, pa se građani Srbije mogu osećati bezbedno.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Đurović, koja je i predsednica skupštinskog Odbora za spoljne poslove, je poručila i da ne postoji pretnja od terorističkih akata.

Konvencija zabranjuje regrutovanje, korišćenje, finansiranje i obuku plaćenika, kao i samo delovanje plaćenika, a države članice Konvencije se obavezuju da ne regrutuju, ne koriste, ne finansiraju i ne obučavaju plaćenike, kao i da međusobno sarađuju u sprečavanju krivičnih dela utvrđenih Konvencijom, što uključuje i obavezu hapšenja i ekstradicije plaćenika koji se nalaze na njihovoj teritoriji.

Foto: Tanjug/Danilo Peternek Foto: Tanjug/Danilo Peternek

Ministar energetike Aleksandar Antić, koji je u ime Vlade Srbije obrazlagao predložene ratifikacije, rekao je da će se Srbija potvrđivanjem tog međunarodnog dokumenta svrstati u grupu zemalja koja regrutovanje, korišćenje, finansiranje i obuku plaćenika sankcioniše kao krivično delo.

- Ova konvencija sama po sebi predstavlja logičan sled događaja i potvrđivanja nečega što je već deo našeg krivičnog zakonodavstva - poručio je Antić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Branko

    2. decembar 2015 | 14:15

    Srba ili drzavljana Srbije? Pazite, nije isto. Zna se ko se bori tamo i to nisu Srbi, vec drzavljani Srbije. A zna se i na kojoj strani

  • Srna

    3. decembar 2015 | 11:11

    Kad urade nešto loše onda su državljani Srbije,što ne kažu da su sa Kosova...isti oni su priznali Kosovo,neka i dalje glasaju,a ovo im je tek početak,tek će videti ko su šiptari i samo da se zna Djeneral Janković je na Kosovu,blizu makedonske granice,a ne u Makedoniji...

  • zole65

    3. decembar 2015 | 02:38

    Vratili se i setaju slobodno!!! Da li ste vi normalni?? Kakva bezbednost od policije? Ma likvidiraj to odmah.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA