• 3

Umro je Momčilo Grubač, bivši ministar i predsednik Saveznog ustavnog suda!

Preminuo je ugledni pravnik i funkcioner Demokratske stranke, bivši ministar za ljudska prava, savezni ministar pravde, sudija i predsednik Saveznog ustavnog suda

  • 3

Preminuo je ugledni pravnik i funkcioner DS-a Momčilo Grubač, saopštila je Demokratska stranka.
Ta stranka navodi da je Grubačev odlazak nenadoknadiv gubitak za njegovu porodicu, ali i Srbiju, DS i poručuju da će nastaviti Grubačev rad i ostvariti njegove programe, jer je to najmanje što mogu da učine za sve ono što je on učinio za njih i Srbiju.

Grubač je rođen 1940. godine, 1963. je diplomirao na Pravnom fakultetu u Novom Sadu, poslediplomske studije završio na Pravnom fakultetu u Beogradu 1968. godine, a doktorirao na Pravnom fakultetu u Ljubljani 1973.
U karijeri je, između ostalog, predavao krivično procesno pravo, bio je prodekan i dekan Pravnog fakulteta u Novom Sadu, poslanik u Skupštini Srbije i Skupštini Vojvodine, savezni ministar za ljudska prava, savezni ministar pravde, sudija i predsednik Saveznog ustavnog suda...
Učestvovao je u vladinim stručnim telima za izradu predloga pojedinih zakona, naročito u pripremi predloga Zakonika o krivičnom postupku, a pisac je velikog broja knjiga, rasprava, članaka, prikaza, recenzija i novinskih napisa iz oblasti krivičnog procesnog prava, organizacije pravosuđa, psihologije krivičnog postupka, ustavnog prava i organizacije visokog školstva i univerzitetske nastave.
(Telegraf.rs / Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ines

    Neka je vecna slava i hvala velikom gospodinu i profesoru! Malo je ovakvih ljudi ! Saucesce porodici!

  • Animus

    Laku noc

  • Milos

    On je bio veliki covek. Slusati njega na predavanjima je bila muzika za usi i najbolja hrana za gladan um. Srbija je izgubila velikog umnog coveka. Cast je moja bila to sto je on meni predavao krivicno procesno pravo. Slava mu i laka mu zemlja.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima