VUČIĆ: Važno je da podršku ne dobiju oni koji su se pozivali na HAOS i NEMIRE!

- Narodni muzej u Beogradu mora da bude gotovo u 2016. Već je milijardu dinara izdvojeno za narednu godinu - rekao je srpski premijer

Narodni muzej u Beogradu mora da bude završen sledeće godine, izjavio je danas premijer Srbije Aleksandar Vučić. Premijer je, obraćajući se poslanicima u Skupštini Srbije, rekao da je već izdvojen novac za 2016. godinu, a da je sa investitorom dogovoreno da se jedan deo isplati i 2017.
NE UŽIVAM U RIJALITI PROGRAMIMA: Evo šta je Vučić rekao o ZABRANI RIJALITIJA u Srbiji

- Narodni muzej u Beogradu mora da bude gotov u 2016. Sa izvođačem se dogovaramo da se mali deo novca isplati početkom 2017., a već je milijardu dinara izdvojeno za 2016. - rekao je Vučić.
Kako je juče izjavio ministar kulture Ivan Tasovac Narodni muzej ne radi poslednjih 12 godina.
Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović


Premijer se pohvalio danas u Skupštini Srbije da u ovoj godini, prvi put, nakon 43 godine, Srbija nije imala rebalans budžeta, odnosno manje prihode i veće rashode od prvobitnog plana.
- Prvi put smo imali veće prihode, a rashode smo smanjili. To je veliki uspeh i velika stvar i ja vama čestitam na tome - rekao je Vučić.
On je dodao da ne može sa sigurnošću da obeća da neće biti rebalansa u narednoj godini, ali da će vlada gledati da ga ne bude. Vučić je rekao da Srbija prvi put ima javne finansije koje, istina, nisu još kao apoteka, ali da su blizu da to budu.
TAJKUNI VIŠE NEĆE VLADATI SRBIJOM! Vučić najavio nova hapšenja i NAJVEĆU AKCIJU POLICIJE
- Mi uvek izlazimo sa slabijim i konzervativnim procenama od onoga što će da se dogodi - naveo je Vučić podsetio da, kada je vlada predviđala deficit za ovu godinu od 192 milijarde dinara, Fiskalni savet je izrazio bojazan da će on otići na 230 milijardi.
Foto: Tanjug/Marko Đoković

Foto: Tanjug/Marko Đoković


Međutim, naglasio je, deficit, sa svim onim što vlada preuzima iz prošlosti, uključujući dugove prema NIS-u i vojnim penzionerima, koji će ove godine biti plaćen, neće preći 80 milijardi.
- Umesto da bude 230 milijardi, sve je daleko bolje i od onog što sam najavljivao. Bez preuzimanja duga prema Rusima i prema vojnim penzionerima, naš deficit ne bi bio ni 61 ili 62 milijarde dinara. A to je više nego tri puta manje od onoga čime bi MMF bio zadovoljan - konstatovao je Vučić.
SKUPŠTINA USVAJA BUDŽET! Vučić obrazlaže predlog srpskim poslanicima
Premijer je rekao da je saglasan sa Fiskalnim savetom i zahvalio im je na pozitivnoj oceni o prihodima za 2016. koji su dobro izračunati, ali je primetio da je to konzervativna računica.
- Savet je rekao da nije bilo foliranja, da se praniraju prihodi, a ja ću da vam kažem da je pokazana veća ozbiljnost u tome - naveo je on, obrazažući to time što je vlada u oktobru, zahvaljujući digitalizaciji koja je urađena na vreme, uspela da naplati 105 miliona evra ili 13 milijardi dinara od operatera za 4G mrežu.
Foto: Tanjug/Aleksanadar Stojanović

Foto: Tanjug/Aleksanadar Stojanović


- Mi taj novac još nismo uzeli. Iznenadili smo ih što smo rekli da nam to uplate tek u januaru 2016. Zvali su da pitaju (operateri) da li Vučić zna o čemu se radi, ja sam se javio i rekao da nećemo da prikazujemo idealne bilanse nego ćemo to da uštedimo i da kasnije trošimo - rekao je Vučić i dodao da je zato govorio da je "veći MMF od MMF-a i zato volim i Fiskalni savet.
Govoreći o subvencijama za preduzeća za koja je Fiskalni savet konstatovao da nisu detaljno prikazane u budžetu za 2016. on je rekao da će otkloniti sve sumnje na rashodnoj strani, i da će pročitati sve - svaki dinar i gde će ići subvencije kojim firmama kako ne bi nešto bilo netransparentno.
Vučić je poručio da je važno sačuvati mir i stabilnost i da podršku ne dobiju oni koji su se pozivali na scenarije haosa i nemira.
Foto: Tanjug/Tanja Valič

Foto: Tanjug/Tanja Valič


- Srbija je na dobrom putu i siguran sam da i sledeće godine, uz vašu podršku i pomoć, možemo da se nadamo boljim rezultatima - rekao je Vučić.
On je dodao da će morati mnogo više i da se radi sa lokalnim samoupravama kako bi i one smanjile svoj deficit i počele da se ponašaju odgovornije.
- Ovo je jedina zemlja u regionu u kojoj nije ispaljena nijedna patrona suzavca u prethodnoj godini, ni na nas, ni na vas, ni na bilo koga drugog, niti na migrante. Srbija je uspela da sačuva potpunu stabilnost uprkos svim najava i lošim i negaitnim prognozama - rekao je Vučić.
Premijer je dodao da je uveren da će Srbija u 2016. ući sa dobrim vestima, sa otvorenim pregovaračkim poglavljima za priključenje Evropskoj uniji, ali i dodao da će morati da se radi još bolje i napornije kako bismo živeli u uređenijoj i pristojnijoj zemlji.
(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • nakaza

  Ne sumanjmo da ce tako i biti!

  174
  1

  Podelite komentar

 • Tiha

  S obzirom da je prethodna vlast uništila sve što se moglo uništiti, sve pohvale za ovu vlast i premijera što njihove greške ispravljaju i sve dovode u normalu.

  174
  1

  Podelite komentar

 • Zdravko

  Svaka država ako želi turiste koji žele nešto više od puke zabave mora imati institucije koje im to mogu priuštiti a to svakako jeste i narodni muzej, zašto ne i kinoteka, Jevremovac i mnogo drugih divnih stvari po celoj Srbiji.

  163
  0

  Podelite komentar

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima