• 68

NEDIĆA JE POSTAVIO HITLER, ON JE ZLOČINAC! Evo šta još Ivica Dačić kaže o REHABILITACIJI srpskog premijera

- To je bila okupaciona vlast, koju je postavio Hitler. Srbija bi bila jedina zemlja na svetu koja bi rehabilitovala kvislinšku vlast. Uostalom i sama reč kvisling znate otkuda potiče - rekao je Ivica Dačić

  • 68

Ministar spoljnih poslova i predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić kaže da je njegov stav o rehabilitaciji predsednika Vlade Srbije za vreme okupacije tokom Drugog svetskog rata Milana Nedića "apsolutno negativan".
DA LI "IZDAJNICI" SRBIJE POSTAJU NJENI "HEROJI"? Draža je REHABILITOVAN, sledeći je Nedić. Evo ko još stoji u redu za "pravdu"

- To je bila okupaciona vlast, koju je postavio Hitler. Srbija bi bila jedina zemlja na svetu koja bi rehabilitovala kvislinšku vlast. Uostalom i sama reč kvisling znate otkuda potiče - rekao je Dačić za današnje izdanje lista Danas.
Evo koje BOGATSTVO će naslediti porodica MILANA NEDIĆA, ako ga Srbija REHABILITUJE! (MAPA)
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Foto: Tanjug/Zoran Žestić


Postupak za rehabilitaciju je počeo 7. decembra pred Višim sudom u Beogradu.
Stručna javnost rehabiltaciju Nedića izjednačava sa negiranjem holokusta, ali Dačić nije odgovorio da li će pokrenuti neku inicijativu kojom bi se zakonski sankcionisalo negiranje Holokausta u Srbiji.
Potomci Milana Nedića zatražili su od suda da ga rehabilituje i time poništi Uredbu Vlade FNRJ, kojom je on proglašen za narodnog neprijatelja i na osnovu koje su mu oduzeta građanska i imovinska prava. Zahtev za rehabilitaciju je ranije odbacivan kao nepotpun, međutim, sud je sada odlučio da pokrene postupak.
Milan Nedić. Foto: Arhivska fotografija

Milan Nedić. Foto: Arhivska fotografija


Milan Nedić nikada nije bio osuđen, niti je protiv njega podignuta optužnica. Bio je načelnik Generalštaba Vojske Kraljevine Jugoslavije, a od 1939. i ministar vojske i mornarice. Zbog zalaganja za svrstavanje uz Hitlera, smenjen je 1940. a reaktiviran godinu dana kasnije, kada je prihvatio mesto predsednika kvislinške vlade.
U oktobru 1944. godine pobegao je u Austriju, da bi ga britanske snage isporučile Beogradu 1946. godine.
Prema zvaničnim dokumentima, Nedić je izvršio samoubistvo u zatvoru, skočivši kroz prozor. Njegovi potomci traže da se poništi uredba Vlade FNRJ iz 1949. godine, kojom se narodnim neprijateljima oduzimaju imovina i građanska prava. Ukoliko bi ga sud rehabilitovao, Nedićeva imovina bi bila vraćena njegovim potomcima.
(Telegraf.rs / Izvor: Danas)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Krsta

    Dosta,lupanja i menjanja teme.....Nedic je bio izdajica,pošto je stao uz fašizam. ..a znamo šta je fašizam u te vreme bio.Danas je demokratski fašizam pa videćemo šta će biti kasnije.

  • Spasoje

    Koreni komunizma ,najdublji su.u Srbiji. Nazalost,Srbija je otrivana komunizmom i uvek slavi svoje krvnike-boljsevike. Nema nam spasa.

  • Čiča-deda

    A on injegov Zloba Šiljošević,cvećke za mirissnje,pa u njihovo vreme je Srbija opustošena i ponižena do koske.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima