VUČIĆ OBIŠAO POGON ITALIJANSKE KOMPANIJE LAMES: Doprinos ekonomskom razvoju Srbije

Trenutno Lames ima 160 zaposlenih, a kako kažu u kompaniji zarada je iznad prosečne u Srbiji. Oko polovine prometa izvozi se u EU, a u naredne dve godine očekuje se godišnji promet od oko 20 miliona evra

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i izvršni direktor Lames grupe Stefano Monetini i ambasador Italije Ðuzepe Manco danas su u Sremskoj Mitrovici obišli novi proizvodni pogon te kompanije koja se bavi autoindustrijom.
Ta investicija omogući će kompaniji Lames da bude konkurentija kad je reč o dobijanju projekata od svojih postojećih klijenata, čime će uvećati prihode svoje kompanije, ali i doprineti ekonomskom razvoju Srbije.

Vučić: Obezbedili smo bolji poslovni ambijent za nove investicije u Srbiji
Kompanija Lames osnovana je 1931. godine u Kjavariju u Italiji i bavi se proizvodnjom sistema za vrata na automobilima. Specijalizovana je za proizvodnju podizača za automobilske prozore, a proizvodne pogone ima u Italiji, Brazilu, Kini i Srbiji.
U Srbiji je projekat počeo 2011. godine, a već naredne godine krenula je proizvodnja u iznajmljenoj fabrici u Sremskoj Mitrovici. Jula 2014. godine počela je izgradnja novog proizvodnog pogona veličine 7.500 kvadratnih metara, a investicija je iznosila više od 6,5 miliona evra.


Kompanija je za realizaciju projekta u Srbiji dobila podsticajna sredstva od vlade u iznosu od 871.000 evra, od Vlade Vojvodine 100.000 evra, a od opštine Sremska Mitrovica građevinsku parcelu.
Primanjem subvencija Lames d.o.o. obavezao se na otvaranje 130 radnih mesta. Pogon u Srbiji danas proizvodi podizače za prozore za Fijat automobile Srbija, Pežo citroen grup, Falksvagen i Audi. Proizvodnja u ovoj godini do sad je iznosila više od 2,3 miliona podizača, a očekivani godišnji promet je veći od 13 miliona evra.
Oko polovine prometa izvozi se u EU, a u naredne dve godine očekuje se godišnji promet od oko 20 miliona evra. Trenutno Lames ima 160 zaposlenih, a kako kažu u kompaniji zarada je iznad prosečne u Srbiji.
(Telegraf.rs / Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile JNA

    Idi begaj...med i mleko

  • Slavisa

    Opstina se strahovitom brzinom razvija i uskoro ce postati naj bogatija,naj razvijenija opstina u Srbiji zahvaljujuci kljucnim ljudima koji se nalaze na celu opstine. Samo reci hvale i podrske!

  • culafic vinka

    Koliko fabrika je otvorio premijer Aleksandar Vucic u 2015g. a koliko vise ce ih biti otvoreno u 2016 g.samo je dokaz koloko premijer ima zelju i potrebu da podigne Srbiju do nivoa savremenih zemalja sveta sa visokim standardima zivita,zaista prelepo.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima