OVO JE DOKAZ DA JE SRBIJA SRCE EVROPE! Pročitajte pismo Srbima Viktora Igoa koje je citirao Vučić

Evo šta zaista Viktor Igo poručuje Srbima i zbog čega ga predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić citira u svom autorskom tekstu za naš portal

Komentari

  • ugljesa

    16. decembar 2015 | 05:43

    Evropa nema srce

  • culafic vinka

    15. decembar 2015 | 21:14

    Kao sto je Srce Srbije veliko tako je Srbija Srce Evrope sta netreba sumnjati uvek bilo i bice kroz vekove.

    • 16. decembar 2015 | 02:42

      Baron

      @culafic vinka

      On po velicini uporedjuje aleksinac sa balakom tj po broju zitelja!

  • Ajdeebre

    15. decembar 2015 | 01:50

    Govorio je o Turskim zločinima u Srbiji,Aleksinac je pominjao,ali je Balak u Bugarskoj!I to je autor teksta,kao uostalom i Vučić,pogrešno razumeo.Sa distance od dva veka naravno da nije ni sanjao u kakvu će se stoku vlade njegove Francuske i Evrope izroditi, jer da jeste, svakako bi malenu Srbiju koja je i njegovu zemlju čuvala od osmanlija drugačije savetovao.

  • Vase ime

    15. decembar 2015 | 00:34

    Odlicno receno, i savrseno tacno. To bi bio izuzetan i nezamenljiv poredak u teoriji koji danas pokusavaju da naprave ali u potpuno drugom pravcu. Pre svega Evropa nije svet, tu su druge velike drzave koje bi se mesale na sve moguce nacine (ukljucujuci i agresiju) zarad interesa. Zatim tu su i (sta god pricali) nepremostive verske razlike, a sredina MORA biti homogena po tom pitanju. Danasnja verzija ove ideje je daleko od dobre i nije odrziva, a glavni razlog toga je cud zapadne civilizacije koja vodi poreklo do Anglo- Saksonskih i Germanskih drustvenih uredjenja, a koja pociva na divljem, gotovo zverskom nasilju, genocidom urezanim u genima, beskrupuloznim lazima, obmanama, zaverama i beskonacnoj pohlepi sa sve kompleksom vise vrednosti, koji su danas nazalost vodeca svetska civilizacija. Naravno postoji i njihova svetla strana, ali ovde pricamo o problemima. Protiv teza ovoj zapadnoj civilizaciji u Evropi je Slovenska, koja je daleko pitomija, sto drakonski oseca na svojoj kozi, i koja takodje ima svoje lose strane. Zajednica ove dve, koliko razlicite, toliko i slicne civilizacije i zivotne filozofije (pogotovo ako tome dodamo i verske razlike) je izuzetno tesko ostvariva, ali je dostizna uz ogromne kompromise i ustupke sa obe strane. A glavna prepreka ovoj uzvisenoj ideji je sama ljudska priroda. U genima nam je da kao jedinke, sebe stavljamo iznad svih i svega, da grabimo ne birajuci sredstva da dostignemo sto vecu moc i kontrolu nad sto vise ljudi. Uvek ce biti monarhija, klasnih podela, a iz svake demokratije ce se razviti oligarhija (makar i korporativna). Samim tim utopijska federacija nije moguca dok se radikalno, kao covecanstvo, ne promenimo i drasticno povecamo savest i brigu za druge, i sto je jos vaznije- drugacije od nas.

  • Перагеније

    14. decembar 2015 | 22:06

    Послати писмо београдској канцеларији хелсиншког одбора. Можда ће директорка канцеларије моћи да оправда османлијске злочине.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA