• 19

SRBI ZNAJU ŠTA JE IZBEGLIČKA PATNJA! Evo šta je SRPSKA PRINCEZA rekla o MIGRANTSKOJ KRIZI

- Naša zemlja i naš narod, na žalost, veoma dobro znaju šta su izbegličke muke. U prošlosti smo se mnogo puta susretali sa tom nedaćom. Nikome na svetu nije želja da bude proteran sa svog ognjišta ili da bude primoran da napusti isto - istakla je srpska princeza

  • 19

U svetu se danas obeležava Međunarodni dan migranata, datum koji je Generalna skupština Ujedinjenih Nacija usvojila 2000. godine, jer je na taj dan 1990. godine usvojena Konvencija o zaštiti prava migrantskih radnika i članova njihovih porodica. Prema službenim podacima u svetu živi oko 230 miliona migranata. Ove godine, ovaj datum ima višestruko značenje, jer je svet suočen sa najvećom migranskom krizom od Drugog svetskog rata.
Tokom 2015. godine, stradao je veliki broj migranata, oko 3.600, najviše u Sredozemnom moru u pokušaju da se domognu zemalja Evropske unije.

Kroz Srbiju je samo tokom ove godine prošlo preko 600.000 migranata. Naša zemlja pokazala se kao dobar i human domaćin. Vlada Republike Srbije potrudila se da svi migranti koji su prolazili kroz našu zemlju budu registrovani, obezbedila im privremeni smeštaj u kampovima, garderobu, hranu, vodu, lekove. Fondacija Princeze Katarine svesrdno je pomagala u tome obezbedivši nekoliko kontigenata humanitarne pomoći.
Foto: Promo

Foto: Promo


- Naša zemlja i naš narod, na žalost, veoma dobro znaju šta su izbegličke muke. U prošlosti smo se mnogo puta susretali sa tom nedaćom. Nikome na svetu nije želja da bude proteran sa svog ognjišta ili da bude primoran da napusti isto. Svaka izbeglička rana na duši je velika i gotovo nikada ne zarasta. Zato smo razumeli svu bol i patnju izbeglica sa bliskog istoka koje su ove godine prolazile kroz našu zemlju. Pokazali smo da smo narod velike duše i velikog srca. Ponosna sam na tu činjenicu. Sve države na svetu imaju suvereno pravo da upravljaju svojim granicama, ali dužne su i da ispunjavaju svoje međunarodne obaveze, jer svi ljudi, bez obzira na nacionalnost ili zakonski status, treba da uživaju osnovna ljudska prava - istakla je Princeza Katarina.
Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović


(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ogi

    Onaj ko iole zna sta i koliko je ova zena pomogla zna da je princceza OK,zena je carica,ne kraljica.Toliko pozitivne energije nemaju 20-godisnjaci.Da je u nekoj drugoj zemlji hvalili bi je na sva usta,O Srbijo.pa nije na ona kriva ako nesto ne ide.Hvala na svemu sto ste uradili za Srbe i Srbiju.

  • Milanko

    Bolje da je to podelila srbima koji nema šta da jedu nego migrantima koji iphone sa sobom nose pa su onda mnogo jadni

  • Kraljevina Srbija

    С' вером у Бога за Краља и Отаџбину!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima