SIMATOVIĆ I STANIŠIĆ izjasnili se pred Haškim tribunalom da NISU krivi

Bivši rukovodioci Službe državne bezbednosti Srbije nisu želeli da im se pročita optužnica na šta su imali pravo

  • 43

Bivši rukovodioci Službe državne bezbednosti Srbije, Jovica Stanišić i Franko Simatović, izjasnili su se da "nisu krivi" za ratne zločine za koje ih tereti Haški tribunal. To je bilo prvo pojavljivanje Stanišića i Simatovića pred Haškim sudom u ponovljenom procesu.

Apelaciono veće Tribunala je u utorak odlučilo da Stanišiću i Simatoviću bude ponovljeno suđenje u Haškom tribunalu po svim tačkama optužnice, čime je poništena prvostepena oslobađajuća presuda.

VLADA SRBIJE SAGLASNA: Garantuje za privremeno puštanje na slobodu Stanišića i Simatovića

Oni će do suđenja ostati u pritvorskoj jednici tribunala. Stanišić i Simatović su prvostepenom presudom 2013. oslobođeni svake odgovornosti za ratne zločine. Sudsko veće imenovano je u Hagu odlukom Teodora Merona, predsednika Mehanizma, tela koje je pravni naslednik Haškog tribunala.

Žalbeno veće Haškog tribunala poništilo je 15. decembra prvostepenu oslobađajuću presudu bivšem šefu Službe državne bezbednosti Srbije Jovici Stanišiću i njegovom pomoćniku Franku Simatoviću, zvanom Frenki, i naložilo novo suđenje.

Foto: Wikipedia/J budissin Foto: Wikipedia/J budissin

Optužnica Stanišića i Simatovića tereti i za zločine progona, ubistva, deportacije i prisilnog premeštanja hrvatskog i muslimanskog stanovništva.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    18. decembar 2015 | 15:46

    KRIVI STE STO STE SRBI I STO GODINA ROBJE VAM NEGINE ILI INEKCIJA SA KACINOMOM PA BIRAJTE!!!TAJ HASKI LOGOR SMRT JE NAPRAVLJEN ZA SRBE I NATO SPROVODI SVOJ KRVAVI PIR!!! JEDINO GOSPOD BOG ZNA ISTINU I KAZNICE ZLOTVORE KAD TAD!!! MOLIM SE GOSPODU BOGU DA POBEDI SOTONU !!!

  • Boziji Sin

    19. decembar 2015 | 10:44

    Pogledajte.nakon izjave ucesnika zlocina na Markalama i njegovog priznanja svi cute.sarajevo se ne oglasava..hag cuti...sve placene fasisticko nevladine organizacije cute..covjek navodi imena ko je nastimao Markale , ko je sve to sredio . niko da zovne zlocinca hodzu Cerica i one masinbravare koji su bili u ratu generali .Ti ljudi pobise muslimane svoje..Cuti sarajevska carsija..nema onih * hrabrih * da dignu glas.Sta je sa sejtanskog kruga 99.Gdje je DuskaJ urisic voditeljica da pokrene temu o izjavi svjedoka...odavno nam je poznato da narod koji je naucio biti sluga nema dostojanstva osim dobro lagati i hodati spustenih gaca da ih ameri i slicni mogu dozivotno pr...i.Sto se ne oglasi Zeljko Komsic...titov borac sa slikom Pavelica u stanu...sta je ..zaboravio pricati..fukara bio fukara ostao..Dzaaba vam novci i natovci istina izvire..Zivio RATKO MLADIC legendarni komandant i sveti progonitelj fasita sa terena Srpske Bosne i hercegovine---

  • dobi

    19. decembar 2015 | 12:36

    MORACEMO MI RATKA MLADIĆA DA OSLOBODIMO KAKO ZNAMO I KARADŽIĆA JER TO STO SE NJIMA STAVLJA NA TERET TREBA PREBACITI NA MUSLIMANSKU STRANU

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA