VUČIĆ PORUČIO NA MITINGU U NOVOM SADU: Srbija prešla svoje Alpe, nema prepreka koje neće preći (FOTO)

Miting SNS u novosadskom SPENS-u počeo je nešto posle 18 časova, očekuje se obraćanje Aleksandra Vučića

Miting Srpske napredne stranke počeo je večeras nešto posle 18 časova u novosadskom SPENS-u.
SRBIJA JE KONAČNO MOĆNA DRŽAVA: Ovo su sve VUČIĆEVE POBEDE U 2015.

Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će ta stranka 13. februara izabrati novo rukovodstvo i naglasio da je vreme da SNS preispita sebe i ide u korak sa onim što narod želi.
- Vreme je da sebe preispitamo, da vidimo šta smo radili u prethodne dve godine, da zahvalimo svima koji su dobro radili i onima koji su manje dobro radili, da poželimo dobrodošlicu onima koji nisu imali priliku da rade -rekao je Vučić na mitingu SNS u Novom Sadu.
On je istakao da je vreme da SNS ide u korak sa onim što narod želi, navodeći da narod nije uvek zadovoljan.
- Važno je da mi sebe preispitujemo, budemo najoštriji sudija prema sebi i izaberemo najbolje rukodovstvo, sa naboljim idejam, koji će hrabro štititi pre svega Srbiju, pa tek onda SNS - rekao je Vučić.
Vučić je izjavio da je Srbija simbolično prešla svoje Alpe i nema više prepreke preko koje neće preći uz ocenu da je otvaranjem poglavlja u pregovorima sa EU 14. decembra ispisana nova stranica naše istorije.
- Ne možemo nazad, za nas nazad više ne postoji i zato napred moji naprednjaci - Srbija nas je pozvala, vi joj odgovorite. Ne mogu se stvari promeniti za jedan dan, ali će se menjati i ubuduće - rekao je Vučić i poručio da danas Srbijom ne upravlja niko od kriminalnih centara moći, ne upravljaju tajkuni i više to neće moći.
Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap


On je rekao da Srbiju vode pošteni i odgovorni ljudi, koji se ne plaše ni najtežih uvreda i poručio stranačkim kolegama da ne odgovaraju na uvrede već da razmišljaju o tome šta treba rade i danas i sutra da bi i takvima bilo bolje.
- Pustite ih jer se razlikujemo od njih upravo po tome što hoćemo da imamo pristojnu, modernu i uređenu Srbiju - podvukao je Vučić.
On je naglasio značaj 14. decembra i otvaranja poglavlja u pregovorima sa EU i zahvalio se svima na novoj stranici srpske istorije.
- Kada smo krenuli bili smo u poziciji kao Hanibal pred Alpima - rekao je Vučić i naveo da je to ili naći put ili ga napraviti. I napravili smo obe stvari i našli smo svoj put, put Srbije, znamo gde idemo i gde hoćemo da stignemo - rekao je Vučić i poručio da ako na kraju tog puta budemo u Evropi to je odlično, ali i upozorio da ne pregovaramo i da nikada nećemo pregovarati o Evropi već ćemo pregovarati zbog Srbije i za Srbiju, o našim pristojnim životima, o našem većem standardu, razvoju, napretku...
Kako je primetio , ništa lakše nije Srbima nego da umru za Srbiju i to su radili vekovima.
Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap


On je naveo da je godina iza nas bila puna izazova, ali da se dosta toga promenilo na bolje. Kako je rekao, "oni koji su 16 godina na vlasti u Vojvodini nisu uradili ništa pozitivno i da zato moraju biti smenjeni, uz poruku da "politički lenjivci" nemaju nikakve veze sa otvaranjem poglavlja sa EU".
Vučić je istakao da je Srbija popravila svoju poziciju, a da je tu došla zbog napornog rada i upitao "političke lenjivce i kibicere" da li se na to mesto dolazi sedenjem, neradom, krađom vremena i novca građana.
- Lenjivcima poručujem da nemate veze sa 14. decembrom, sa ekonomskim rastom, smanjenjem nezaposlenosti, da je bilo do vas, taj politički dan nikad ne bi svanuo - poručio je Vučić na mitingu SNS u Novom Sadu, nabrajajući uspehe vlade - smanjenje nezaposlenosti i fiskalnog deficita, izgradnju autoputeva, privredni rast, poboljšanje poslovnog ambijenta, dobre odnose u regionu i sa Rusijom, Kinom, SAD, kao i otvaranje poglavlja.
- Oni su 16 godina na vlasti, a znate li sitnicu koju su uradili? Ne možemo da se setimo, tri dana svi da razmišljamo - rekao je Vučić.
On je pozvao naprednjake da pobede one koji su na vlasti u Vojvodini, ne zbog njih, nego zbog Srbije i pokrajine.
- Ostavite njima loš poriv i želju da nas nema, da sanjaju o našem porazu, jer ne umeju da sanjaju ništa drugo - rekao je Vučić i dodao da je podeljena Srbija loša Srbija.
On je naveo i da je međunarodna zajednica prepoznala sve što je Srbija uradila i da će zato biti još investicija, da će zemlja imati još više prijatelja i da će nastaviti da bude poštovana u svetu.
Vučić: Bata Gašić će biti smenjen kada nađemo rešenje za mesto MINISTRA ODBRANE
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, na početku mitinga, ocenio je da svi vide, kako Evropa, tako i istok i zapad da Srbija nije ista kao što je bila 2012. ili 2014.
Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap


- Ni Novi Sad nije isti. Danas u Srbiju, Novi Sad dolaze svetske kompanije posle više decenija. Spremamo se da gradimo fabrike u Novom Sadu. Odlučile su se da dođu u Srbiju jer ona postaje normalno uređena država, koja ima viziju i pre svega političku stabilnost - istakao je on u svom govoru.
Vučević je naglasio da Novi Sad i Srbija imaju jasnu budućnost, a ona je zasluga vlade Srbije i predsednika Aleksandra Vučića.
- Ta budućnost je izvesna i suprotna onome što su nam ostavile demokrate. Nismo isti, SNS nije krala i razarala državu, nismo opljačkali Razvojnu banku Vojvodine, Tesla banku i druge. Nikada neće biti isti Bojan Pajtić i Aleksandar Vučić - podvukao je on.
Potpredsednik SNS Goran Knežević poručio je aktuelnoj pokrajinskoj vladi da je "bilo dosta i da građani zaslužuju bolje".
- Nije teško biti bolje od njih, nisam nam merilo vrednosti, već čestitost, rad, požrtvovanje i rad Vučića i njegove vlade. Samo oni koji su zlonamerni mogu da ne vide rezultate vlade - poručio je Knežević.
On je ukazao da imamo mir i stabilnost u celoj zemlji, da smo se pomirili sa komšijama, ekonomija raste i u uslovima fiskalne konsolidacije. Iz recesije ulazimo u razvojni period, a nezaposlenost se smanjuje.
- Mozemo posle dugog perioda reći da naša deca imaju budućnost, a stari sigurnost - naglasio je on.
Knežević je kazao da SNS Bojanu Pajtiću šalje neprestano poruke, da je na svim izvorima potukla njegovu stranku, a izborila pobedu koja se merila i sa 10:1.
- Izgleda da nisu shvatili poruku koju su poslali građani. Koliko koštaju fotelje i koliko će da kinje narod - upitao je on.
Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap


SNS, prema njegovim rečima hteo je da sarađuje u pokrajinskoj skupštini, ali je na taj zahtev odgovoreno mukom, kao i na molbu za vanrednim izborima.
- Više tišine nema. SNS se podigla na noge. Možemo i hoćemo bolje i niko nas niko ne može zaustaviti - poručio je on.
Potpredsednik SNS Igor Mirović ukazao je da je 2016.pred SNS najvažniji ispit, lokalni i pokrajinski izbori.
- Dan odluke za pokrajinske izbore je blizu. Više odlaganja i izgovora za neodržavanje izbore nema - poručio je on.
Mirović je kazao da SNS poljoprivrednu zemlju ne prodaje i neće prodavati ni strancima ni kriminalcima, a da demokrate i ligaši, Pajtić i Čanak ne mogu to da shvate jer misle da svi liče na njih.
- Gradimo prugu kroz Vojvodinu, Biće nam time bliži mnogi evropski gradovi, a najvažnije da će nam biti bliži naš glavni grad, Beograd - kazao je on.
On je naglasio da veruje u izbornu pobedu, posebno za Skupštinu Vojvodine, koja će značiti nov šansu i nadu za pokrajinu i njene građane.
Posle izbora, kazao je, postojaće zajedništvo pokrajinske i vlade Srbije.
Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap


Predsednica Narodne skupštine Srbije, članica Predsedništva SNS Maja Gojković istakla istakla je da je premijer Vučić od Srbije napravio državu koju svi poštuju u svetu.
Ona je, okupljenim simpatizerima SNS, kazala da svgde gde putuje, a putuje mnog, uvek čuje istu rečenicu, a to je da treba da budemo ponosni na Vučića.
- Na kraju 2015.godine svi smo svesni koliko je Vlada na celu sa premijerom Vučićem uradila, a ne sme se zaboraviti da je on lider SNS. Možemo biti ponosni da je Srbija glasala za pravog čovela koji hoće od naše države da napravi modernu, naprednu Srbiju, stabilnu, u kojoj se radi i ne odlazi - naglasila je Gojković.
Gojković je kazala da je SNS stranka koja spaja, a ne deli ljude, kao što su to činile druge stranke koje su ranije bile na vlasti, koji su delili ljude pre svega na siromašne i bogate.
Branislav Nedimović gradonačelnik Sremske Mitrovice istakao je da SNS želi da poseje klicu investitora, koji su prisutni u ovom gradu zahvaljujući vladi premijera Vučića, po celoj Vojvodini i Srbiji.
- Nema ništa važnije od rada i novih radnih mesta. Ustav Srbije kaže da je jedna od nadležnosti pokrajine razvoj industrije. Na tom ispitu ste pali. Vreme je da pokrajinska administarcija ode. Znamo kako treba da razvijemo industriju u Vojvodini i Srbiji - poručio je on.
Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap


Srbija, prema njegovim rečima ide napred i niko je neće zaustaviti, a pokrajinska vlada treba samo da kaze termin za izbore.
Prisutnima su se obratili i Katon Arpad, pripadnik mađarske zajednice, ekonomista iz Subotice, kazao da odnosi Mađarske i Srbije nikada u istoriji nisu bili bolji, a da ga je kao čoveka privukla harizmatičnost i odlučnost Vučića.
Na svojim primerima Zdravko Homolja radnik kompanije Lames iz Sremske Mitrovice i poljoprivrednik iz Kukujevaca Vaso Kosić, penzionerka Milena Žarković i studentkinja Anđela Nikolić rekli su da vide Srbija predođena SNS-om i Vučićem ide u dobrom smeru.
Skupu je prethodila sednica Predsedništva SNS na kojoj je doneta odluka da se vanredna Izborna skupština SNS održi 13. februara.
Vučić je 16. decembra uputio predlog Predsedništvu stranke o donošenju odluke za sazivanje vanredne sednice skupštine SNS 13. februara sledeće godine, na kojoj će, između ostalog, biti izabrani rukovodeći organi stranke, počev od predsednika.
Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap


Član Predsedništva SNS Dejan Ðurđević je posle sastanka tog stranačkog tela novinarima rekao da je odluka doneta jednoglasno.
Na skupštini će, kazao je, biti usvojen izveštaj o radu stranačkih organa, a zatim i izabrani predsednik stranke, njegovi zamenici, clanovi Glavnog odbora, Predsedništva, Statutarne komisije, Nadzornog odbora.
- Osim toga na predlog predsednika SNS Aleksandra Vučića jednoglasno je doneta odluka da svi stranački organi budu birani tajnim glasanjem za razliku od dosadašnje prakse - kazao je Đurđevič
(Telegraf.rs /Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Ana

  Uzdignute glave ispred svog naroda!

  368
  114

  Podelite komentar

 • Milan

  Kad je neko sposoban i uspesan kao Vucic, mozemo ocekivati samo napredak!

  357
  106

  Podelite komentar

 • kenzo

  Uz vas smo Premijeru!Idemo dalje u bolju buducnost Srbije!

  332
  129

  Podelite komentar

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima