HAG ĆE BITI ZATVOREN DO 2017. GODINE! Ljajić obradovao Srbe

Kako je rekao predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom do kraja 2017. godine Haški tribunal "u ovom obliku više neće postojati", ali će slučajevi postojati i o njima će odlučivati novoformirana ad hok sudska veća ili žalbena veća

  • 18
Rasim Ljajić potpisivanje ugovora u Palati Srbije

Foto: Telegrafrstv

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić, izjavio je danas da će do kraja 2017. godine taj sud biti zatvoren i podsetio da će biti formirana sudska veća koja će odlučivati o postojećim slučajevima.

 

- Zatvara se (Haški tribunal) krajem 2017. godine, tada treba da se završe svi prvostepeni postupci, a žalbeni postupci prelaze na takozvani rezidualni mehanizam - rekao je Ljajić.

 

SIMATOVIĆ I STANIŠIĆ izjasnili se pred Haškim tribunalom da NISU krivi

 

Kako je naveo, do kraja 2017. godine Haški tribunal "u ovom obliku više neće postojati", ali će slučajevi postojati i o njima će odlučivati novoformirana ad hok sudska veća ili žalbena veća.

 

Kada je reč o suđenja bivšem šefu DB Jovici Stanišiću i njegovom saradniku Franku Simatoviću, Ljajić je rekao da su njihovi advokati podneli zahtev za privremeno puštanje na slobodu do početka sledećeg suđenja, što im je ranije bilo omogućeno.

 

Foto: Wikipedia/J budissin

Foto: Wikipedia/J budissin

 

- Mi smo u vladi doneli odluku o garancijama koje ćemo dati Simatoviću i Stanišiću za privremeno puštanje. Nikada do sada nije bilo problema, već smo dali garancije i očekujemo odluku o zahtevu, ali niko ne može da predvidi koliko će taj postupak trajati - kazao je ministar Ljajić.

 

VLADA SRBIJE SAGLASNA: Garantuje za privremeno puštanje na slobodu Stanišića i Simatovića

 

Ljajić je rekao da se presuda lideru Srpske radikalne Stranke Vojislavu Šešelju očekuje u martu 2016. godine.

 

- Još uvek nema nikakve potvrde toga, ali po izjavama čelnih ljudi Haškog tribunala, ona bi mogla da se očekuje na proleće, početkom marta 2016. godine - kazao je Ljajić.

 

Kako je naveo, na predmetu Vojislava Šešelja tribunal je "najviše pao".

 

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

 

Kada je reč o nalogu za hapšenje bivših i sadašnjih članova Srpske radikalne stranke Vjerice Radete, Jove Ostojića i Petra Jojića koji je izdao Haški tribunal, Ljajić je rekao da je odluka o hapšenju bila poverljivog karaktera i da "niko nema pravo da o toj odluci govori".

 

- Odluka je bila poverljivog karaktera, niko nema pravo da o toj odluci javno govori. Ja sam rekao da smo mi pre godinu dana znali za taj postupak, ali s obzirom da je bio poverljivog karatera, rekao sam da smo iznenađeni zašto je baš sada skinuta odluka o poverljivosti - dodao je Ljajić.

 

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Struka

    21. decembar 2015 | 11:03

    Pa dokaz da je napravljen samo za sebe. A ko ce amerima i englezima da sudi

  • coveculjak

    21. decembar 2015 | 11:59

    Pa normalno Srbi su vec na izdrzavanju kazne,ogradjeni smo zicanom ogradom

  • Sergej Danilovič

    21. decembar 2015 | 10:29

    Do tada ce svi Srbi biti pohapseni pa sto dalje da postoji

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA