VUČIĆ U NOVOM PAZARU: Otvoren DIJAGNOSTIČKI CENTAR i nova škola, kao plod saradnje s EMIRATIMA! (FOTO)

Dijagnostički centar je izgrađen na površini od 1.400 kvadratnih metara, a u njemu će se naći najsavremeniji medicinski uređaji, biološka i mikrobiološka laboratorija i dijagnotički aparati, digitalni rendgen, te najsavremenija magnetna rezonanca

  • 92

Premijer Srbije Aleksandar Vučić, otvorio je danas u Novom Pazaru Dijagnostički centar, jedan od tri objekta, koji su podignuti kao rezultat dobre saradnje grada sa Vladom Republike Srbije i Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Građani ovog dela Srbije više neće morati da idu na preglede u Kragujevac i Beograd, već će na raspolaganju imati najsavremenije medicinske uređaje i laboratorije.

MORAMO SUZBITI SIVU EKONOMIJU! Evo šta je Vučić rekao o POŠASTI koja ubija Srbiju (FOTO)

Dijagnostički centar je izgrađen na površini od 1.400 kvadratnih metara, a u njemu će se naći najsavremeniji medicinski uređaji, biološka i mikrobiološka laboratorija i dijagnotički aparati, digitalni rendgen, te najsavremenija magnetna rezonanca.

Centar će, takođe, imati multi slajs skener, kolor dopler dijagnostiku i digitalnu mamografiju. Radilozi će, kako je ranije najavljeno, ići na usavršavanje kako bi zdravstveni centar imao adekvatne kadrove za rad na najsavremenijim medicinskim aparatima najnovije generacije.

Otvaranju Dijagnostičkog centra prisustvuju ministri Nebojša Stefanović, Rasim Ljajić, Zorana Mihajlović, Vanja Udovičić i ambasador Ujedinjenih Arapskih Emirata u Srbiji Dzuma Rašid Sejf Zajed Al Daheri. Premijer će danas u Novom Pazaru otvoriti i objekte novosagrađane osnovne škole i vrtića u naselju Dojeviće. Kamene-temeljce za ove objekte premijer je položio 20. aprila ove godine. Gradnju su delom finansirali Ujedinjeni Arapski Emirati, a rok za završetak radova na tim objektima bio je kraj ove godine. Zgrada osnovne škole ima 3.100 metara kvadratnih korisne površine i primaće 1.600 đaka u dve smene. VUČIĆ OBEĆAO: Vozom će Srbi od Beograda do Budimpešte putovati dva i po sata! (FOTO) U okviru škole se nalazi fiskulturna sala površine 700 metara kvadratnih. Škola ima kabinete za sve predmete koji su opremljeni najsavremenijom opremom, što je praktično čini najsavremenijom školom u Evropi.

Foto: Tviter/@serbianPM Foto: Tviter/@serbianPM

U blizini škole je izgrađeno i obdanište za decu iz novopazarskih naselja Dojeviće, Selakovac i Rajčinoviće površine 780 metara kvadratnih. Vrednost radova na ovim objektima je sedam miliona evra. Uoči posete premijera gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović ocenio je da su ovi projekti, koji su završeni sredstvima koje je obezbedila valda, model kako treba da funkcioniše kooperacija između lokalne samouprave i vlade. On je, u izjavi Tanjugu, podsetio da je Novi Pazar od Vlade Srbije prošle godine dobio oko 120 miliona dinara, koji su tokom ove godine utrošeni na infrastrukturne projekte. Mahmutović je podsetio da su radovi na ovim projektima počeli u junu i da su sada završeni.

Foto: Tanjug/Irfan Ličina Foto: Tanjug/Irfan Ličina

NOVI PAZAR DOBIO NOVU ŠKOLU!

Vučić je otvorio danas u Novom Pazaru i objekte novosagrađane osnovne škole "Rastko Nemanjić Sveti Sava" i vrtića u naselju Dojeviće. Kamene-temeljce za ove objekte premijer je položio 20. aprila ove godine, gradnju su delom finansirali Ujedinjeni Arapski Emirati, a rok za završetak radova na tim objektima bio je kraj ove godine. Zgrada osnovne škole ima 3.100 metara kvadratnih korisne površine i primaće 1.600 đaka u dve smene. U okviru škole se nalazi fiskulturna sala površine 700 metara kvadratnih. Škola ima kabinete za sve predmete koji su opremljeni najsavremenijom opremom, što je praktično čini najsavremenijom školom u Evropi.

U blizini škole je izgrađeno i obdanište za decu iz novopazarskih naselja Dojeviće, Selakovac i Rajčinoviće površine 780 metara kvadratnih. Vrednost radova na ovim objektima je sedam miliona evra. Otvaranju je prisustvovalo više ministara, uključujući ministra prosvete Srđana Verbića.

Ranije danas, premijer je otvorio i novi Dijagnostički centar.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • profesor

    24. decembar 2015 | 12:33

    Raška oblast je jedna od nerazvijenijih oblasti u Srbiji. Ovakvi projekti dosta znače za građane Novog Pazara i okoline

  • Marki

    24. decembar 2015 | 12:33

    Odlične vesti! Uveren sam da će u budućnosti biti još ovakvih projekata.

  • Milos

    24. decembar 2015 | 12:34

    Mislim da je ovo tek početak jedne uspešne saradnje između naše dve zemlje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA