2016. GODINA JE POČETAK VELIKOG ODSKOKA SRBIJE! Evo šta je još Vučić poručio Srbima za NOVU GODINU

- Otpočeli smo ozbiljne reforme, ojačali infrastrukturu, sredili državnu kasu, uštedeli, povećali investicije i zaposlenosti, počeli da povećavamo plate i penzije, time i potrošnju. Stvaramo, ubrzano institucionalne uslove za još brži razvoj - rekao je srpski premijer

  • 27
ALEKSANDAR VUČIĆ Foto: Tanjug/Marko Đoković

Premijer Srbije Aleksandar Vučić,  rekao je da Nova godina treba da bude početak velikog odskoka Srbije, istakavši da nema čarobnog štapića, već da treba da nastavimo sa reformama jer nam ništa neće pasti s neba. U autorskom tekstu za praznično izdanje "Večernjih novosti", Vučić je naveo da je za prevazilaženje jaza između Srbije i visokorazvijenih zemalja potrebno stalno usavršavanje.

- Otpočeli smo ozbiljne reforme, ojačali infrastrukturu, sredili državnu kasu, uštedeli, povećali investicije i zaposlenosti, počeli da povećavamo plate i penzije, time i potrošnju. Stvaramo, ubrzano institucionalne uslove za još brži razvoj - ocenio je Vučić.

AUTOPUTEVI DONOSE NAJVIŠE POSLA SRBIJI! Vučić otvorio novu deonicu puta na Koridoru 10 (FOTO)

On je rekao da je postao premijer da bi Srbiji i svima u njoj doneo neki boljitak, da bi ona postala ekonomski jaka, uređena i pristojna zemlja, te da bi svakom građaninu Srbije omogućio pristojan život.

- I voleo bih da imam čarobni štapić i sve to stvorim odmah. Ali nemam. I niko ga nema. Lično se pritom nadam da je i samoj Srbiji dosta čarobnih štapića - istakao je premijer u autorskom tekstu.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

On je naveo da je obećao upravo suprotno - teške mere, tešku štednju i težak rad, odnosno način na koji se do boljeg života stiže.

- I nisam nikad rekao ni da će da bude brzo, ni lako. Ali jesam da za Srbiju više niko neće morati da umre, da neće biti ratova i nestabilnosti - podsetio je Vučić.

Vučić OTKRIO Ivanu Ivanoviću zašto nikada ne nosi kapu i jaknu!

Srbija, po njegovim rečima, u budućnost mora preko ambisa velikim skokom.

- Po mom mišljenju brzi smo, ali moramo još brže. I znam da to nekom nije dovoljno, ali znam i koliki je jaz i koliko nije jednostavno postići idealnu brzinu. Broj nepismenih u Engleskoj je 1900. bio tri odsto. U Srbiji, 2002, više od pet odsto - naveo je premijer dodajuć da je taj broj sada prepolovljen.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Vučić je istakao da moramo decu da učimo veri u sebe, radu i radnoj etici, štednji, a što mora da bude i osnov reforme prosvete - spoj rada i učenja te da usavršavanje treba da se nastavi i posle školovanja.

Strašno mnogo toga treba da naučimo i iz tuđih grešaka, a ne samo iz svojih.

- Zato, zbog tuđih grešaka, koje smo delom i mi platili, insištiram na građenju jake države, one koja istovremeno i stvara uslove, ali i utiče na glavne ekonomske tokove. Zato toliko požurujem ministre u reformama i posebno u dovođenju investitora i izgradnji ingrastrukture - kaže Vučić.

Podsetivši na izreku da je "vreme novac", premijer je rekao da želi da Srbija bude još brža - pogotovo u menjanju sebe.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

- Mnogo toga je okamenjeno ovde, kod nas. Navike, mentalitet, mitovi - naveo je Vučić, napominjući da je potreban "veliki pijuk" da se to razbije.

- I ako nekome nije jasno, borba protiv korupcije, hapšenja velikog broja onih koji su oštetili budžet, nije ništa drugo nego borba protiv ideje da stvari padaju s neba - napisao je Vučić.

KO JE ZA VAS LIČNOST GODINE? Evo ko je za Aleksandra Vučića OSOBA koja je obeležila 2015. GODINU!

Govoreći o razlici između tajkunske države i države krupnog kapitala, Vučić je objasnio da prvu u kojoj tajkuni rade samo za sebe, otimajući od države, moramo da iskorenimo.

Foto: Vlada Srbije Foto: Vlada Srbije

- Drugo, u kojoj krupni kapital radi u saglasju sa državom i za sebe i za državu, društvo, unapređuje ga i razvija, moramo da stvorimo i osnažimo - poručio je premijer.

On je istakao da su znanje, moral i rad elementi našeg velikog skoka i našeg novog veka, kao i politika koja se zasniva na rezultatu, a ne na čarobnom štapiću.

- I što je najvažnije, pokazali smo to i ove godine, sve to nije nikakva utopija. Imamo rezultat, po prvi put posle toliko godina, i imamo osnov da verujemo da možemo još više i još bolje - naveo je Vučić.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Rad nam se isplatio, promene su počele, Srbija napreduje - zaključio je premijer koji je svim građanima Srbije poželeo srećnu Novu godinu i Božić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • milica

    31. decembar 2015 | 10:26

    Sa ovom vladom i premijerom na celu konacno nam je krenulo na bolje,puno rada i odricanja je dalo rezultate.

  • Milica

    31. decembar 2015 | 09:59

    Nastavljamo sa reformama.

  • Dzoni

    31. decembar 2015 | 09:50

    Posle dugo vremena Srbija je dosla u trenutku kada staru godinu ispraca zadovoljna a novu docekuje sa sigurnoscu da ce biti jos bolja. Zahvaljujuci premijeru Srbija bukvalno grabi napred. Hajde da u 2016 - toj svi damo i potrudimo se malo, koliko ko moze za napredak nase zemlje. Ziveli Srbijo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA