IZBORI U VOJVODINI 22. APRILA ili 22. MAJA! Ištvan Pastor najavio održavanje pokrajinskih i lokalnih izbora istog dana

- Mislim da nismo zakasnili, jer je krajnji rok za raspisivanje pokrajinskih izbora 22. mart. Oni se mogu održati najranije 22. aprila, a najkasnije 22. maja - kaže predsednik Skupštine Vojvodine

  • 0

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor izjavio je danas da će predstojeći redovni pokrajinski izbori biti održani između 22. aprila i 22. maja.

Pastor je za RTV rekao i da nema nijednog razloga da datumi održavanja izbora na lokalnom i pokrajinskom nivou budu različiti i da svaka logika diktira da se oni održe istovremeno.

Komentarišući izjavu predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković da se nada dogovoru o istovremenom održavanju izbora na lokalnom i pokrajinskom nivou, Pastor je naveo da dogovora ili inicijative za takvim dogovorom do sada nije bilo.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

- Mislim da nismo zakasnili, jer je krajnji rok za raspisivanje pokrajinskih izbora 22. mart. Oni se mogu održati najranije 22. aprila, a najkasnije 22. maja. U tih mesec dana se sigurno može naći datum koji će istovremeno odgovarati i elementima Zakona o lokalnoj samoupravi na bazi kojih predsednica Skupštine Srbije treba da raspiše izbore za lokalne samouprave - objasnio je Pastor.

Dodao je i da još nije vreme za razgovore na tu temu i da nije bitno ko će te razgovore inicirati.

- Kada ocenim da se približava krajnji rok da se započnu razgovori, u tom momentu ćemo ih ili ona ili ja inicirati, ali to nije primarno pitanje. Nismo zakasnili, ali ne bismo ni smeli da zakasnimo sa donošenjem odluke - kazao je predsednik Skupštine Vojvodine.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA