SITUACIJA S MIGRANTIMA JE OZBILJNA! Evo šta je Vučić poručio Srbima

Situacija s migrantima je sve ozbiljnija, ali građani nemaju razloga za brigu, jer će stabilnost zemlje biti očuvana - kaže premijer Srbije

  • 91

Situacija s migrantima je sve ozbiljnija, ocenuio je danas premijer Aleksandar Vučić, ali je poručio građanima da nemaju razloga za brigu, jer će stabilnost zemlje biti očuvana.

BORIĆEMO SE S MIGRANTSKOM KRIZOM PO EVROPSKIM STANDARDIMA! Evo šta je Vučić poručio šefu UNHCR u Srbiji

Upitan kako ocenjuje situaciju s izbeglicama u Evropi, Vučić je najavio do kraja nedelje sastanak tim povodom sa šefom Evropske komisije Žanom Klodom Junkerom, ali i da ovih dana treba očekivati da Austrija suspenduje Šengenski sporazum.

- Odmah zatim to će učiniti i Slovenija, a mi smo spremni da pomognemo još više makedonskoj policiji, da tamo pošaljemo dodatne policijske snage...ali u svakom slučaju umećemo da zaštitimo i naše državne i nacionalne interese - poručio je premijer. Naveo je da ćemo tesno raditi u saradnji s evropskim zemljama te da je gotovo siguran da ćemo uspeti da sačuvamo i mir i stabilnost.

To, kako je primetio, neće biti jednostavno, mada se broj izbeglica smanjuje, ali zbog zime a ne zbog politike koja se prema njima sprovodi.

U svakom slučaju, zaključio je, građani nemaju razloga da brinu, jer će Srbija umeti da sačuva stabilnost.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • све их протерати

    19. januar 2016 | 17:46

    Без трунке милости их протерати из Србије , ми који и сами немамо давамо њима . А како су се они Србима захвалили у задњем рату ?

  • Sir Oliver

    19. januar 2016 | 15:05

    Nije da te nesto ne cijenim ali puno se razbacujes sa tom sigurnoscu dok druge drzave iz regiona puno bolje stoje u svakom pogledu od Srbije nece da prime ni jednog.Fin je to gest i dobar politicki poen ali svoj narod je najpreci.

  • HOKI JOKS

    19. januar 2016 | 17:17

    Niko nije bezbrižan kada ti je u zemlji desetak hiljada migranata koji u očajničkoj situaciji mogu bitin opasni, zato verujem da sve pratimo, posebno EU stavove i ponašanje, da nas ne iznenadi zatvaranje granica i veliki pritisak migranata koji su unutar Srbije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA