SKANDAL! Oliver Ivanović osuđen na devet godina ZATVORA

Oliver Ivanović proglašen je danas krivim i osuđen na devet godina zatvora pred Osnovnim sudomu u Kosovskoj Mitrovici

Oliver Ivanović proglašen je danas krivim i osuđen na devet godina zatvora. Zbog tehničkih problema sa ozvučenjem u sudnici Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici izricanje presude lideru Građanske inicijative Oliveru Ivanoviću i još četvorici Srba, bilo je pauzirano. Nakon pauze, nastavljeno je izricanje bez ozvučenja.

NAJNOVIJI DETALJI ŠTRAJKA OLIVERA IVANOVIĆA: Evo na kakav se vid protesta odlučio lider Srba sa Kosova!

U Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitrovici danas je izrečena presuda u slučaju koji se protiv Ivanovića, Dragoljuba Delibašića i još trojice Srba.

U Kosovskoj Mitrovici je bilo vidljivo pojačano prisustvo Kosovske policije. Obe kapije koje vode prema zgradi suda bile su zatvorene i kontrolisali su ih pripadnici Kosovske policije.

Foto: Tanjug/ Boki Foto: Tanjug/ Boki

Pripadnici policije bili su raspoređeni u većem broju u krugu suda, kontrolisali su i prilazne ulice sudu a saobraćaj je bio zatvoren u par ulica koje vode prema zgradi suda u Kosovskoj Mitrovici.

Događaj je izazvao veliko interesovanje medija.

U sudnici su pored rodbine i prijatelja petorice Srba bili prisutni i oficir za vezu za Prištinom Vlade Srbije Dejan Pavićević i zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev.

Sudsko veće kojim predsedava Roksana Komša izreklo je presudu Oliveru Ivanoviću kojom se po prvoj tački optužnice proglašava krivim i osudjuje na devet godina zatvora. Lider Građanske incijative SDP Oliver Ivanović po drugoj tački optužnice koja se odnosi na dogadjaje iz 2000. godine oslobođen je optužbi.

(S. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Don Silencio

    21. januar 2016 | 11:32

    E moj Olivere preko 200 albanaca si licno spasio i svi smo ti govorili ne, njima ne treba spas njima treba drzava ali dzaba ti si morao da budes kao i uvek dobar sugradjanin projatelj i pre svega covek sve najbolje izdrzi.Kosovska Mitrovica

  • Gazda

    21. januar 2016 | 11:35

    Ovako ce oni sve polako jednog po jednog uz pomoc Amerike.

  • Mihailovic

    21. januar 2016 | 11:33

    Nista novo, sve je vec vidjeno...dokazi nikad nisu bili vazni kao i pravda vec interesi mocnika $

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA