ŠVEDSKA ULAŽE U SRBIJU! Vučić i Loven najavili nove investicije vredne 300 miliona evra (FOTO)

- Radićemo na poboljšanju poslovnog ambijenta i privlačenju stranih investicija. To su nam glavni ciljevi - rekao je premijer Srbije

Drugi dan boravka u Davosu na Svetskom ekonomskom forumu, premijer Srbije Aleksandar Vučić počeo je susretom sa švedskim premijerom Stefanom Lovenom, sa kojim je razgovarao o ekonomskim odnosima dveju zemalja, migrantskoj krizi i evropskim rešenjima.

I JA SAM DETE IZBEGLICE, PA SAM DANAS PREMIJER: Evo šta je još Vučić u Davosu još rekao o migrantima!

- Glavna tema susreta bili su ekonomski odnosi naše dve zemlje. Kompanija Ikea do kraja godine počinje izgradnju prvih objekata, što je investicija vredna oko 300 miliona evra. Ulaganja i poslovanje skandinavskih kompanija u Srbiji predstavljaju znak da smo ekonomski sigurna zemlja. To je dobar signal drugim investitorima - istakao je premijer Vučić. On je naglasio da i druge švedske kompanije, kao što su Tetrapak i ABB, posluju u Srbiji i da očekuje dolazak i mnogih drugih. Srpski premijer je izjavio da očekuje posetu švedskog premijera Srbiji u toku ove godine, kao i da je Švedska zadovoljna čvrstim evropskim stavom Srbije.

Foto: Vlada Srbije Foto: Vlada Srbije

- Radićemo na poboljšanju poslovnog ambijenta i privlačenju stranih investicija. To su nam glavni ciljevi - dodao je premijer Vučić.

Foto: Vlada Srbije Foto: Vlada Srbije

Premijer Vučić sastaće se danas i sa predstavnicima kompanija Mekinzi, Tarket i Goldman Saks, kao i sa predsednikom Evropske banke za obnovu i razvoj Sumom Čakrabartijem. Srpski premijer u toku popodneva prisustvuje i okupljanju lidera i diskusiji na temu "Kako odgovoriti na humanitarnu krizu“.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA