I JA SAM DETE IZBEGLICE, PA SAM DANAS PREMIJER: Evo šta je još Vučić u Davosu još rekao o migrantima!

Vučić je ovo objavio na svom Tviteru, želeći da pošalje poruku da je naša zemlja spremna da učestvuje u rešavanju izbegličke krize, koja se prošle godine raširila i po Evropi

  • 73

Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je, sa svetskog ekonomskog foruma u Davosu, da su Srbi saosećajan narod, koji je izbeglice prihvatio oberučke, napominjući da je i "i on sin izbeglica, a da je danas premijer".

KO ZNA ŠTA BI BILO BEZ ANGELE MERKEL: Srpski premijer u Davosu branio nemačku kancelarku

Vučić je ovo objavio na svom Tviteru, želeći da pošalje poruku da je naša zemlja spremna da učestvuje u rešavanju izbegličke krize, koja se prošle godine raširila i po Evropi.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će se tokom svetskog ekonomskog foruma u Davosu sresti sa gotovo 40 predsednika vlada i šefova država, te da očekuje da čuje šta je evropsko rešenje za migrantsku krizu.

- Verujem da će EU pronaći zajednički imenitelj. Mi ćemo poručiti - ako treba da pomognemo Makedoniji još više, pomoći ćemo. Tamo već imamo 20 policajaca, a ako treba da damo još 100 ili 150, daćemo - rekao je Vučić iz Davosa.

On je naveo da očekuje da čuje od Evrope da li želi da prima ekonomske migrante iz Maroka, Alžira i drugih zemalja.

- Kažite nam i mi ćemo to da uradimo. Samo nam kažite da je to evropska politika. Samo nemojte da svi očekuju da se nešto desi, da niko ne sme nikome u lice ništa da kaže i da za sve bude kriva Angela Merkel - naveo je Vučić.

On je istakao da se pokazalo da Srbija može da bude pouzdan partner i po pitanju migrantske krize koja postaje opsesivna tema za cijelu Evropu.

- Mi čekamo da nam Evropa kaže šta je njeno rešenje. Mi ćemo na solidaran, korektan i ljudski način da tretiramo izbeglice - kaže Vučić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • biba

    20. januar 2016 | 21:02

    Kad pogledas realno u srbiji su na vlast imigranti sa kosova iz bisne i hrvatske.toje u pravo gospodin vucic

  • Човекфока

    20. januar 2016 | 21:54

    Ја сам био дете цвећа, а данас сам фока. Сутра ћу бити немачки сужањ.

  • stvarno?

    21. januar 2016 | 00:11

    Ako si ti iskoristio gostoprimstvo srbije ne morash da ga delish svima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA