Aleksandar Vučić, Zorana Mihajlović, Rasim Ljajić... Evo šta Srbi kažu ko je najkomunikativniji političar

U istraživanju koje se sprovodi već petnaestu godinu za redom , novinari su kandidate svrstavali u kategorije, pa tako pored najkomunikativnijih državnih i političkih funkcionera našli su se i javne ličnosti koje su na kvalitetan način promenile svoj imidž u odnosu na prethodni period, funkcioneri koji imaju najbolje odnose sa medijima

Premijer Aleksandar Vučić, ministri Zorana Mihajlović i Rasim Ljajić bili su najkomunikativniji državni i politički funkcioneri tokom prošle godine, prema istraživanju "Novinar - Vaš prijatelj" PR agencije "Pragma".

Istraživanje, koje je 15. godinu za redom, tokom decembra 2015. i januara ove godine sprovela "Pragma", među najkomunikativnije funkcionere svrstalo je i Poverenika Rodoljuba Šabića, ombudsmana Saša Janković i Poverenicu za rodnu ravnopravnost Brankicu Janković.

Sledi, prema istraživanju, ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.  

Prema mišljenju novinara, među javnim ličnostima koje su tokom prošle godine na kvalitetan način promenile svoj imidž u odnosu na prethodni period, izdvojila se potpredsecnica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

U istraživanju je zanimljivo da je novinarski žiri i ovog puta, kao i svih prethodnih godina, u sam vrh političkih i državnih funkcionara koji imaju najbolje odnose s medijima svrstao i potpredsednika Vlade i ministra trgovine, turizme i telekomunikacija Rasima Ljajića.

Kada je reč o državnim i političkim institucijama, najbolje odnose s medijima imali su Ministarstvo infrastrukture, saobraćaja i građevinarstva, PKS i Zaštitnik građana, među strankama izdvojila je Srpska narodna partija, a od javnih preduzeća Železnice Srbije.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Ministarska konferencija OEBS-a, održana u Beogradu, je organizovani događaj koji je, prema mišljenju novinara, obeležio prošlu godinu u Srbiji.

U kategoriji profitnih privrednih organizacija najbolje s medijima su najbolje komunicirali Er Srbija, Banka Inteza i Gorenje.

Među neprofitnim organizacijama novinari su izdvojili Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila, Zavod za proučavanje kulturnog razvitka, TOS, Košarkaški savez Srbije, Kancelarija grada Beča u Beogradu i Beogradski centar za ljudska prava.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

U kategoriji predstavnika privrednih i neprivrednih organizacija, u komunikaciji sa medijima, najviše su se istakli predsednik KK "Crvena zvezda" Nebojša Čović i v.d. upravnik Narodnog pozorišta Dejan Savić, a među funkcionerima Grada Beograda gradski menadžer Goran Vesić.

U tradicionalnom istraživanju "Novinar - Vaš prijatelj" koje, krajem svake godine, sprovodi PR agencija "Pragma", ispitanici analiziraju kvalitet odnosa s medijima organizacija i javnih ličnosti u više kategorija - državne institucije, političke organizacije, privredne i neprivredne organizacije, političke i ostale javne ličnosti.

Biraju se i organizacije koje imaju najbolje kanale i sredstva komunikacije s novinarima.

( Telegraf.rs / Tanjug )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bogdan

    2. februar 2016 | 15:13

    Zorica Mihajlovic i premijer su sjajni govornici. Elokventni, sa dobrom dikcijom i smislenim recenicama.

  • Goran

    2. februar 2016 | 14:29

    Generalno ova vlada je cesti raspolozena za medije, i ima pitanja na sve odgovore pogotovo premijer Vucic.

  • Edward

    2. februar 2016 | 14:28

    Vucic,naravno. To je i dokazao svojim govorima, ali i odgovorima na vrlo provokativna pitanja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA