HIT PRIČA IZ SRBIJE! Mrtav Slobodan Milošević podneo zahtev da LEGALIZUJE vilu na DEDINJU za 50.000 dinara

Bivši predsednik Srbije i SR Jugoslavije, bespravno je izgradio 682 kvadrata u ulici Tolstojeva 33, te je 2003. godine podneo zahtev za legalizaciju, ali je isti ponovljen 2010. i to pod njegovim imenom iako je preminuo četiri godine ranije.

  • 77

Slobodan Milošević, bivši predsednik Srbije i SR Jugoslavije, bespravno je izgradio 682 kvadrata u ulici Tolstojeva 33, te je 2003. godine podneo zahtev za legalizaciju, ali je isti ponovljen 2010. i to pod njegovim imenom iako je preminuo četiri godine ranije.

ĆAZIM OSMANI MERKA SLOBINU VILU NA DEDINJU: Milošević je bio čovek od ukusa!

Do danas ovaj zahtev nije rešen, pa će vila na Dedinju biti ozakonjena u skladu s najnovijim propisom koji se bavi bespravnom gradnjom - Zakonom o ozakonjenju, koji predviđa taksu opd 50.000 dinara za ozakonjenje objekta većeg od 300 kvadrata.

VELIKI BRAT VAS POSMATRA! Zastrašujuća slika Slobe Miloševića zapalila je Novi Sad (FOTO)

Foto: sense-agency.com Foto: sense-agency.com

Naime, Milošević je jula 1991. od Grada Beograda kupio kuću od 325 kvadrata u Tolstojevoj za 7,38 miliona dinara ili 22.600 dinara po kvadratu, a rok otplate bio je 38,5 godina. Nemačka marka je, kako su ranije objavili mediji, tada vredela 14 dinara, ali je početnu sumu dolazeća inflacija svela na oko 2.000 maraka, koliko je Milošević platio za vilu.

U međuvremenu je vila renovirana, pa je prvi zahtev za legalizaciju Miloševićev advokat podneo 2003. kad je bivši lider SPS već bio u zatvoru u Hagu. Tu je i umro u martu 2006. godine, ali je novi zahtev za legalizaciju predat 2010. i u zvaničnoj dokumentaciji Grada Beograda, u rubrici "podnosilac zahteva/investitor/vlasnik" navodi se ime Slobodana Miloševića.

Printskrin: Bing Maps, e-stock.us/Matija Koković Printskrin: Bing Maps, e-stock.us/Matija Koković

U tom zahtevu se navodi da je reč o rekonstruisanom i adaptiranom objektu bez građevinske dozvole površine 682 kvadrata, kao i da na toj lokaciji postoje i voćnjak i dvorište od 86 ari.

Inače, posle bombardovanja 1999. porodica Milošević se preselila u vilu Mir u Užičkoj, ali se surpuga Mirjana Marković vratila u Tolstojevu 22 posle hapšenja Miloševića aprila 2001. godine, odakle je otišla 2003. Kuću su posle Miloševićeve smrti nasledili supruga Mirjana i ćerka Marija, dok se sin Marko odrekao svog dela u korist majke.

U Gradu Beogradu nisu imali komentar povodom legalizacije kuće Slobodana Miloševića.

(Telegraf.rs / Izvor: Alo!)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikolas

    3. februar 2016 | 08:47

    KAKAV GOD DA SI BIO -BIO SI BOLJI OD DEMOKRATA -NEVIDJENE OLOSI KOJA JE UNISTILA FABRIKE I LJUDE POSLALI NA KONTRJNERE !!!SRBIJA JE MEDJU TRI NAJBEDNIJE ZEMLJE NA SVETU ZAHVALJUJUCI TIM LOPUZAMA!!!A TI POCIVAJ U MIRU !!!!!

  • srbo

    3. februar 2016 | 08:08

    eto zašto se o srbima piše sve naj gore u svetu,mislim na vlast.milošević opljačkao srbiju a sad da se legalizuje pljačka,šta se promenilo,naravno ništa ali je sve gore.ovi sada su sa njima bili na vlasti tada.niko se nije od njih pobunio,sada nas ubedjuju ti isti da oni nisu ti što su bili već neki drugi.narode za sve ste krivi jer ih vi glasate,onda trpite,nego mi žao nas koji nikoga od tih iz istog miljea ne glasamo jer nemamo koga.

  • Aleksandar

    3. februar 2016 | 09:18

    Sto da ne legalizuje i mrtav Sloba kad na izborima mrtvi mogu da glasaju?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA