NIKOLIĆ PROZVAO ŠEŠELJA: On voli LAŽNO da se junači!

Povodom najave lidera radikala Vojislava Šešelja da dobrovoljno neće otići u Hag, predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da on kako kaže voli lažno junačenje

  • 63

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas bi se na izručenje troje radikala Hagu i Vojislava Šešelja reagovalo ocenom da se namerno slabi ta stranka pred izbore, a da, s druge strane, Srbija mora da pokaže da je pravno uređena zemlja.

Nikolić je u intervjuu Danasu rekao da bi država, da je zadojena mržnjom, "iste noći izručila" radikale.

"Sa druge strane, Srbija mora da pokaže da je pravno uređena zemlja. Sve je to izmešano, posebno ako i Šešelj mora da se vrati u Hag zbog izricanja presude", dodaje Nikolić.

SRBIJA ŠALJE SVOJE USLOVE HAGU?! Beograd se protivi izručenju Šešelja u jeku predizborne kampanje

Foto: Tanjug / Srđan Ilić Foto: Tanjug / Srđan Ilić

Povodom najave lidera radikala da dobrovoljno neće otići u Hag, Nikolić je u intervjuu Danasu rekao:

"On voli to lažno junačenje. Znate, 1993. godine kada su nas napali socijalisti, kada su oni pobedili SRS, svi smo bili zaduženi da govorimo da ako nas već hapse želimo i da nam sude u Hagu u jedinom pravom sudu, pošto Miloševićev sud nije pravedan. E sad je to drugačije, sad je priča o Hagu priča o junaštvu. Ako mora da ide na izricanje presude, mora tamo da bude. Isto važi i za Vjericu. To je država. Dogovora sa Hagom izgleda neće moći da bude, jer se oni sa nama nikada nisu dogovarali, pa neće ni sada", rekao je Nikolić.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

On je naveo i da se nije video sa Šešeljem od kad se lider radikala vratio iz Haga.

"Nisam se sreo sa njim, niti hoću. Ne interesuje me. Mislim da to insistiranje da on napada samo mene, ali ne i Vučića nije potpuno tačno. On ima mržnju prema meni, a to je loš vodič. Aleksandra ne mrzi i o njemu ponekad racionalno razmišlja. Pre nekoliko meseci mi je na svom tviter nalogu psovao mrtvu majku. I tu prestaje moja priča da li je on normalan, zdrav ili nije. Gotovo. Neka je živ i zdrav. Niti mu želim dobro, niti mu želim zlo", kaže Nikolić.

( Telegraf.rs / Tanjug )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Православац ВЛ

    15. februar 2016 | 12:13

    Отиђи ти јуначе у Хаг на 10 год.и то добровољно,Шешељу свака част на храбром држању никад га нису успели сломити а проживео је разне тортуре од штрајка глађу до тешке болести. А ти јуначе кад си штрајковао глађу први дан си завршио у хитној пренемажући се као да ти је 31 дан, толико и твојој храбрости.

  • nikola

    15. februar 2016 | 12:28

    SRBIJA DA POKAZE DA JE UREDJENA ZEMLJA ? Ako je tebi plata tolika kolika je , znam ljude koji imaju istu platu kao ti u inostranstvu . Samo ti imas 10 stanova, svaki sin po 2 kuce, svi po 4 automobila , zena ti ima stilistu. Ako smo uredjena zemlja, kako ti to sve postignes od plate ? Posteni Predsednice ? :)

  • Zoks

    15. februar 2016 | 12:04

    Od kada si završio fakultet , master a čujemo da je i doktorat na dohvat ruke svaka ti je reč na mestu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA