BRITANCI ODLUČUJU O SUDBINI BLAGA U TITOVOM SEFU?! Zlatne poluge imaju ŽIG Karađorđevića, a tu su i dijamanti Romanovih

- Naslednici bi trebalo da izađu sa zajedničkim predlogom sudu, da se dovedu stručnjaci aukcijske kuće "Sotvi" ili neke druge velike kuće. Oni mogu tačno da lociraju po žigovima na nakitu i drugim dragocenostima ko je to izradio, kada je prodato i kome, jer sve velike kuće i draguljari imaju arhivu decenijama unazad - kaže Dušanka Subotić Homen koja zastupa princezu Jelisavetu

Većina stvari iz "Depo-a 555" koji je formiran posle Titove smrti, a od stvari koje su pronađene kod njega, ima žig koji ukazuje da su pripadale kraljevskoj porodici: kralju Aleksandru I Karađorđeviću i kraljici Mariji, ali i knezu Pavlu, kao i kneginji Olgi, potvrđuje se u izveštaju sudskog veštaka Rajka Dupala.

REŠENA MISTERIJA TITOVOG SEFA: ZLATO u njemu NIJE MARŠALOVO već svaka stvar ima ŽIG KARAĐORĐEVIĆA!

"Depo 555" formiran je nakon smrti Josipa Broza Tita, a popisala ga je Komisija na osnovu odluke Predsedništva SFRJ od 30. marta 1982. godine i predate su na čuvanje Trezora NBS sa oznakom "državna tajna", koju je skinuo u februaru 2013. godine predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

SVETSKA EKSKLUZIVA - OTKRIVAMO MISTERIJU SKRIVENOG BLAGA IZ TITOVOG SEFA: Evo koliko je novca i zlata čuvao maršal!

Foto-ilustracija: Profimedia/Pinterest Foto-ilustracija: Profimedia/Pinterest

U Titovom sefu između ostalog pronađeno je trideset kilograma zlata u polugama, grumenu i prahu, više od 2.600 zlatnika, predmeti od zlata, brilijanata i bisera, uključujući i krunu kraljice Marije, zlatni medaljnon sa njenim i likom kralja Aleksandra, privezak sa fotografijom Romanovih i mnoge druge vredne stvari o kojima je Telegraf.rs već pisao.

NAJNOVIJA TITOVA MISTERIJA: Nađen ključ za Maršalov tajni sef sa još većim blagom!

Foto: Wikipedia/Lumen roma, Tanjug Foto: Wikipedia/Lumen roma, Tanjug

Sve ovo blago i dalje se nalazi u trezoru Narodne banke Srbije i čeka da se utvrdi ko je njegov naslednik, a lociranje naslednika moguće je izvršiti po žigovima i dragocenostima.

Niko ne zna kako su dragocenosti iz "Titovog sefa" preživele Nemce i Drugi svetski rat i sačekale Tita u Belom dvoru.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Kako prenose "Večernje novosti" veoma teško je utvrditi prave naslednike zbog protoka vremena i nestanka dokumentacije, a posebno s obzirom na to da niko iz porodice ne može da prepozna predmete jer su kneginja Jelisaveta i njen brat Aleksandar  bili deca u to vreme, a ostali naslednici kralja Petra i prinčeva Tomislava i Andreja su rođeni kasnije u inostranstvu.

Foto: Tanjug/STR Foto: Tanjug/STR

- Naslednici bi trebalo da izađu sa zajedničkim predlogom sudu, da se dovedu stručnjaci aukcijske kuće "Sotvi" ili neke druge velike kuće. Oni mogu tačno da lociraju po žigovima na nakitu i drugim dragocenostima ko je to izradio, kada je prodato i kome, jer sve velike kuće i draguljari imaju arhivu decenijama unazad - kaže Dušanka Subotić Homen koja zastupa princezu Jelisavetu i naslednike prinčeva Tomislava i Andreja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mladjo

    16. februar 2016 | 09:01

    Све што је Србин вијековимa поштеним радом стицао отеше му комунисти.Од земље предака па надаље.Прво народном имовином прогласише, а кад им систем доживи пропаст, онда кроз пљачкаше приватизације себи лично присвојише.Није им на памет пало да отето врате.Приватна својина у сваком нормалном друштву представља светињу..

  • Sima

    16. februar 2016 | 09:07

    Taj novac pripada narodu. Ionako ce kralj prevarant iskoristiti da plati struju

  • Nina Jerković

    16. februar 2016 | 09:07

    U Titovom sefu između ostalog pronađeno je trideset kilograma zlata u polugama, grumenu i prahu..Грумеље и прах је нађено у наткасни поред Титовог кревета, јер је он као и сваки овејани криминалац држао злато коме не може да се утврди порекло у случају да треба хитно да бежи. Са тим златом је Тито побегао 1968 на Вангу и тражио азил од италије када су се антисрпски комунисти уплашили руске интервеницје 1968 године због злочина према Српском народу од 1941 до 1968 године. нажалост Српски народ још није дочекао ослобођење, јер после окупације титових комуниста, уследила је окупација милошевићевих комуниста, који су издајом и капитулацијом предали Српски народ неонацистима од којих је Руска војска ослободила Србе 1944-45те

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA