SRBIJU ĆE U LONDONU POHVALITI ZA SPROVEDENE REFORME! Vučić učestvuje na samitu Evropske banke za obnovu i razvoj

Predsednik Vlade Aleksandar Vučić učestvovaće u ponedeljak u Londonu na Investicionom samitu evropske banke za obnovu i razvoj ( EBRD ). Na samitu, na kojem učestvuju i lideri zemalja Zapadnog Balkana, Srbija će biti predstavljena kao primer dobre prakse zbog sprovedenih ekonomskih reformi

Premijer Srbije Aleksandar Vučić prihvatio je poziv predsednika EBRD Sume Čakrabartija da učestvuje na Investicionom samitu Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), u ponedeljak u Londonu, potvrđeno je Tanjugu u Kabinetu premijera.

Na samitu, na kojem učestvuju i lideri zemalja Zapadnog Balkana, Srbija će biti predstavljena kao primer dobre prakse zbog sprovedenih ekonomskih reformi.

Vučić će tokom samita imati bilateralne sastanke sa ministrom spoljnih poslova Velike Britanije Filipom Hamondom, zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Hojtom Jiem, generalnim direktorom Direktorata Evropske komisije za susedsku politiku i pregovore o proširenju Kristijanom Danijelsonom i predsednikom EBRD Sumom Čakrabartijem.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Prva regionalna konferencija EBRD o Zapadnom Balkanu održana je u februaru 2014. godine, sa idejom da se promoviše Zapadni Balkan kao atraktivna investiciona destinacija.

"EBRD ostaje privržen podršci jačanja regionalne saradnje na Zapadnom Balkanu, koja je neophodna za održivi razvoj i stabilnost u regionu. Mi smo svesni da postoji jaz između visokog nivoa političke volje i realizacije konkretnih regionalne projekata", napisao je u pozovnom pismu predsednik EBRD Suma Čakrabarti.

Prema njegovim rečima, EBRD će pokušati da premosti taj jaz i da se tokom konferencije, pored promovisanja Zapadnog Balkana kao investicione destinacije, u fokus stave konkretni projekti u oblasti energetike i saobraćaja, kao ključnih za ekonomski napredak regiona.

Foto: Vlada Srbije Foto: Vlada Srbije

EBRD računa na aktivno učešće svojih klijenata iz privatnih kompanija u regionu, posebno onih sa izvoznim potencijalima, kao i investitora koji su već uključeni u prekograničnu trgovinu i ulaganja, naveo je Čakrabarti u pozivnom pismu Vučiću.

"Trebalo bi da predstavite realnu sliku poslovnog ambijenta i povoljnih uslova za potencijalne strane investitore. Konferenciji će prisustvovati kompanije sa sedištem u Londonu, kao i mnogobrojne strani investitori", zaključuje predsednik EBRD.

( Telegraf.rs / Tanjug )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • culafic vinka

    19. februar 2016 | 17:08

    Srbija je napokon dobila zasluzno mesto u Evropi i Svetu zahvaljujuci cvrstim merama i odgovornom politikom i sada je na drzavi da ocuva svoj autoritet u svetu i nastavi jos bolje i jace sa reformama.Pohvale su uvek dobrodosle ali osim toga treba na konkretna pomoc.

  • lokica

    19. februar 2016 | 16:38

    Prvi smo naslutili ššta će se desiti, i uveli veoma nepopularne mere koje su dale veoma dobre rezultate i sa kojima možemo biti ponosni jer se njima pokazuje ozbiljnost i odlučnost za daljim reformama koje će privući veliki broj investitora.

  • RUSIJA SRBIJA 1389

    19. februar 2016 | 15:32

    Uzivaš Vučiću kad te neko hvali, jako se time ponosiš.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA