DA LI PENZIONERI IZBACUJU VUKA I VELJU SA VUČIĆEVE LISTE? Stranke STOJE U REDU i čekaju da ih SNS povede u IZBORNI RAT

Stranke su spremne kao zapeta puška, neke koalicije su već dogovorene, a druge se ugovaraju, najviše interesovanja izaziva pitanje s kim će Srpska napredna stranka kao najjača politička partija u zemlji pred građane?

Srbija se užurbano sprema za izlazak na vanredne parlamentarne, lokalne i pokrajinske izbore koji bi trebalo da se održe 24. aprila na CVETNU NEDELJU. Čeka se još samo da predsednik Srbije Tomislav Nikolić ode u Moskvu i da po povratku iz Rusije zvanično raspusti Skupštinu Srbije i da krene IZBORNA KAMAPNJA! Ipak, stranke su spremne kao zapeta puška, neke koalicije su već dogovorene, a druge se ugovaraju, najviše interesovanja izaziva pitanje s kim će Srpska napredna stranka kao najjača politička partija u zemlji pred građane?

SRBIJA JE DOBILA NOVU KOALICIJU! Vučić i Krkobabić dogovorili ZAJEDNIČKI IZLAZAK NA IZBORE

Odmah po donošenju odluke na sednici GO SNS-a da Srbija pored pokrajinskih i lokalnih izađe i na republičke izbore krenulo je pregrupisavanje na srpskom političkom nebu, a kao što je to i logično mnoge manje stranke stale su u red ispred kancelarija naprednjaka na Novom Beogradu kako bi ih SNS primio na listu.

LJUBAV OVDE VIŠE NE STANUJE! Umrla je POLITIČKA KOALICIJA koja je najduže trajala u Srbiji

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Aleksandar Vučić kao prvog koalicionog partnera za predstojeće izbore "promovisao" je stranku Rasima Ljajića i tom prilikom, na zajedničkoj konferenciji za medije izjavio da je SNS uradio najvažniju stvar za izbore.

ZA KOGA ĆETE GLASATI NA IZBORIMA? Evo šta kažu NAJNOVIJA ISTRAŽIVANJA kome ide glas penzionera, studenata i nezaposlenih

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Kao GROM IZ VEDRA NEBA odjeknula je vest da je PUPS "okrenuo leđa Dačiću" i da na izbore na svim nivoima izlazi u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom, a kada su tu vest potvrdili i lideri tih stranaka Aleksandar Vučić i Milan Krkobabić odmah su se pojavila pitanja da li je to konačna lista i šta će biti sa strankama Vuka Draškovića i Velimira Ilića.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Da li će najnovija preraspodela mandata na izbornoj listi "izbaciti" ili ne Vuka i Velju ostaje da se vidi, ali sigurno je da manje stranke ovoga puta pored jakog SDPS-a Rasima Ljajića i PUPS-a ne mogu da očekuju isti deo kolača kao na izborima 2014. godine.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

- To što su na listi sa SNS i SDPS i PUPS ne mora da znači da više nisu u igri Velja Ilić i Vuk Drašković. Zbog toga što se obraćaju različitom biračkom telu i nisu na istom prostoru. Velja ima jak uticaj u određenom delu Srbije. Kod Vuka Draškovića veći je stepen neizvesnosti ali poznavajući njegovu moć manipulisanja i snalaženja, tu nije ništa isključeno - kaže za Telegraf.rs politički analitičar Dušan Anđelković.

Foto: Tanjug / Zoran Žestić Foto: Tanjug / Zoran Žestić

Kako prenosi "Blic" manje stranke, koalicioni partneri na listi SNS dobiće najmanje 30 mesta. Treba imati u vidu da koalicioni dogovor sa naprednjacima još nije "postigao" Aleksandar Vulina, a očekuje se da se na izbornoj listi Aleksandra Vučića nađe njegov Pokret socijalista, a u redu stoje i Pokret snaga Srbije, Nova Srbija, SPO, dok je i lider Samostalnog DSS-a Andreja Mladenović takođe izjavio da će sa naprednjacima na izbore.

Izvršni direktor CeSID-a Bojan Klačar kaže da postoji mogućnost da SNS sa širokom koalicijom izađe na prestojeće izbore.

- U ovom trenutku još nije poznato to da li će SNS ostati u koaliciji sa svim svojim sadašnjim partnerima ili će ih zameniti, a pitanje je i koliko će biti darežljivi prema PUPS-u - kaže on.

Foto: Tanjug/Dragan Stanković Foto: Tanjug/Dragan Stanković

RASPODELA MANDATA NA IZBORIMA 2014: GODINE SA LISTE SNS:

* SDPS - 10

* Nova Srbija - 6

* SPO - 3

* DHSS - 3

* PS - 3

* PSS - 2

* OSTALI - 4

(D. Zlojutro)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • culafic vinka

    23. februar 2016 | 21:13

    Napokon je opozicija shvatila da nemaju perspektivu bez SNS i sve vise ce stajati u redu ispred sedista SNS za ulazak u koaliciju.

  • pera

    23. februar 2016 | 16:36

    Ovo je ocigledan dokaz opoziciji koja je pobednicki tim!

  • bilha

    23. februar 2016 | 16:43

    Posle dugo vremena nekome je stalo do ove zemlje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA