SJAJNA VEST! LIDL GRADI 20 OBJEKATA U SRBIJI: Vučić najavio - srpska roba preko kompanije iz Nemačke prodavaće se širom sveta

Predsednik Vlade Srbije razgovarao je sa predstavnicima kompanije "Lidl" o njihovim planovima za izgradnju distributivnog centra i prvih dvadeset maloprodajnih objekata u Srbiji do kraja sledeće godine

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa predstavnicima kompanije "Lidl" o njihovim planovima za izgradnju distributivnog centra i prvih dvadeset maloprodajnih objekata u Srbiji do kraja sledeće godine i zahvalio im na ukazanom poverenju, želji da izgrade objekte u Srbiji i angažuju domaće dobavljače za svoje prodavnice.

Dugoročni plan "Lidla" je da u Srbiji otvori 100 maloprodajnih objekata, istakao je Dragan Čigoja, direktor kompanije Lidl za Srbiju.

U saopštenju Vlade Srbije se navodi da su predstavnici "Lidla" naglasili da je prvi maloprodajni objekat ovog trgovinskog lanca već izgrađen u Smederevu i da će tokom 2016. i 2017. godine biti izgrađeno još 20 novih objekata.

Do maja 2017. biće završen i distributivni centar u Novoj Pazovi. Nakon toga, istovremeno će biti otvoreni svi maloprodajni objekti ove kompanije u Srbiji koji će zapošljavati oko 1000 ljudi.

Foto: Foer/Flickr/tjschloss Foto: Foer/Flickr/tjschloss

Premijer Aleksandar Vučić  ukazao je na važnost nemačkih investicija i rekao da Vlada Srbije radi na poboljšanju poslovnog ambijenta, kako bi privukli što veći broj stranih investitora, koji će u svoje poslovanje uključiti domaće kompanije i dobavljače. Istakao je da je dolazak "Lidla" značajan za srpsku privredu, jer će srpski proizvođači preko lanca Lidla moći da izvoze i plasiraju širom sveta robu koju proizvode u Srbiji.

( Telegraf.rs )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Iko

    24. februar 2016 | 13:40

    Ogroman market i još bolje za nas da se širi dalje roba sa naših prostora. Svaka investicija je dobrodošla.

  • udova

    24. februar 2016 | 13:12

    Nova radna mesta za nase gradjane.

  • Goran

    24. februar 2016 | 13:43

    Sam naslov sve govori...SJAJNA VEST!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA