Vučić svečano predao KLJUČEVE firmi koja će u Srbiji zaposliti 300 radnika (FOTO)

Nemačkoj kompaniji "PTC Germany" danas su uručeni ključevi nove hale te kompanije površine 4.000 kvadratnih metara u Smederevu gde će prerađivati ribu i zaposliti 300 radnika

Nemačkoj kompaniji "PTC Germany" danas su uručeni ključevi nove hale te kompanije površine 4.000 kvadratnih metara u Smederevu gde će prerađivati ribu i zaposliti 300 radnika. Ključeve je predao premijer Srbije Aleksandar Vučić koji je kazao da će "PTC Germany" izvoziti ribu iz Srbije.

On je poručio toj kompaniji da što pre krene i sa preostalim planiranim investicijama u Srbiji i da zapošljava ljude, a da će joj Vlada Srbije u tome pomoći.

Istakao je da je Smederevo jedan od gradova u Srbiji gde je najveći dohodak, jer je uspeo da privuče investitore.

Fabrika u Smederevu u fazi je pribavljanja potrebnih dozvola za proizvodnju i izvoz, a u aprilu ove godine bi trebalo da počne da radi u punom kapacitetu.

Ove godine biće zaposleno 100 radnika, 80 odsto žena, a oko 300 radnika kad dostigne proizvodni maksimum. "PTC Germany" prerađuje ribu u Nemačkoj, Poljskoj, Turskoj i Ukrajini, a značajan deo proizvodnje obavljan je i u nekim zemljama Dalekog istoka. Međutim, kako kažu u toj kompaniji, zbog sve češćih problema, poput pojave mikrozagađivača i bakterijskih zagađenja, doneta je odluka da kompanija pokrene novi projekat prerade ribe u centralnom delu Evrope.

Kriterijum odabira u kojoj zemlji će biti pokrenuta proizvodnja, bilo je da je reč o članici ili zemlji kandidatu za članstvo u EU, jeste da poseduje dobru infrastrukturu, investicione podsticaje, sporazum o slobodnoj trgovini i dobro obrazovanu radnu snagu, zbog čega je izbor pao na Srbiju.

Kapacitet u preradi ribe je 30.000 tona godišnje, koji će biti dostignut za oko tri godine.

U početku će riba u smederevski pogon dolaziti iz inostranstva, ali, kako se navodi u kompaniji, biće istražen potencijal da se uzgaja i u Srbiji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Janko123

    25. februar 2016 | 15:39

    Malo po malo i nezaposlenost se smanjuje. Bice lepo kada se ovakva politika sprovede po svim regionima.

  • Milan

    25. februar 2016 | 14:25

    Možda će trebati vreme da se krene sa radom, ali ubeđen sam da će kasnije zaposliti i mnogo više ljudi

  • Eva

    25. februar 2016 | 14:23

    Planirano, dogovoreno, izgrađeno, zapošljeno, eto radosti za Smederevo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA