NIKADA SE NEĆEMO MEŠATI U STVARI CRNE GORE! Vučić tvrdi da NATO ne može promeniti odnose Beograda i Podgorice

Premijer Srbije ocenio je da ulazak Crne Gore u NATO ne može loše uticati na odnose dve države, niti na odnose u regionu

  • 94

Srbija se nikada neće mešati u unutrašnja pitanje Crne Gore, izjavio je  premijer Aleksandar Vučić, i ocenio da ulazak Crne Gore u NATO ne može loše uticati na odnose dve države, niti na odnose u regionu.

"Srbija se neće priključivati nijednom vojnom savezu, a Crna Gora je dobila poziv za NATO i želi da uđe u Alijansu", konstatovao je srpski premijer Aleksandar Vučić u izjavi za podgoričku Pobjedu.

Prema njegovim rečima, Srbija se ne meša u unutrašnje stvari Crne Gore, i "ima dobre bilateralne odnose sa Crnom Gorom, koje želimo da unapređujemo".

Vučić je istakao da "Srbija ostaje vojno neutralna i da nastavlja saradnju sa Rusijom, a da ipak Evropska unija ostaje cilj".

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Srpski premijer objašnjava da je pred regionom, koji se suočava i sa migrantskom krizom, teška godina i u ekonomskom i u političkom smislu.

"Kada je region u pitanju, moram ukazati na problem narastajućih nacionalizama na Balkanu, koji se prećutkuju. Činjenica je da se to može osetiti svuda u regionu i samo politički slep čovek može se praviti da to ne vidi", rekao je Vučić.

Ukazao je da sve zemlje regiona teže članstvu u EU i preduzimaju teške korake kako bi joj se približili, ali da je EU u isto vreme "izgubila magičnu moć koju je imala":

"Želimo da postanemo deo EU i posvećeni smo tome, ali to više nije veliki san kakav je bio u prošlosti".

Moramo još mnogo toga da uradimo, pre svega u pravosuđu, borbi protiv korupcije i kriminala i za to nam je potrebna podrška EBRD-a i EU. U međuvremenu, međutim, mi idemo dalje, svi s namerom da budemo deo EU, rekao je Vučić.

( Telegraf.rs / Tanjug )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maja

    25. februar 2016 | 13:36

    Mi se nikad i nismo mešali u unutrašnja pitanja Crne Gore. Najvažnije je da se Srbija nikad neće prikloniti nijednom vojnom savezu.

  • Jović

    25. februar 2016 | 12:13

    Narodi na Balkanu se moraju poštovati i sarađivati, kako bi mogli da opstanu. Srbija ima svoj cilj-vojnu neutralnost, a ako CG smatra da je dobro da pristupi NATO paktu, to je njihova stvar.

  • Darko

    25. februar 2016 | 12:12

    Svako ima pravo da odluci o sebi,gde zeli da bude clan a gde ne.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA