Rusi završavaju mozaik u HRAMU SVETOG SAVE do kraja 2019. godine!

Na sednici Glavnog odbora Društva za podizanje hrama Svetog save na Vračaru kojom je predsedavao predsednik Tomislav Nikolić, saopšteno je da će do kraja 2019. godine ruska strana uraditi mozaik na oko 4.000 kvadrata - kupola, potkupolna galerija i oltar dok će srpska strana izvesti sve pripremne radove

  • 9

Pomoć Rusije u izradi mozaika u Hramu Svetog Save na Vračaru nije bitna samo iz finansijskih razloga, već i zato što pokazuje čvrste veze dva pravoslavna naroda, izjavio je  predsednik Tomislav Nikolić na sednici Glavnog odbora Društva za podizanje tog hrama.

Na sednici, kojom je predsedavao Nikolić, kao predsednik Glavnog odbora Društva, konstatovano je da će do kraja 2019. godine ruska strana uraditi mozaik na oko 4.000 kvadrata - kupola, potkupolna galerija i oltar.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

PO NALOGU PUTINA: Rusi spremili 4 MILIONA za oslikavanje HRAMA SVETOG SAVE!

Kako se navodi u saopštenju predsednikove pres službe, srpska strana izvešće sve pripremne radove za postavljane mozaika, kao i izradu platforme visoke 38 metara koja bi trebalo da bude postavljena u Hramu do 1. maja ove godine.

Nikolić je podsetio da je o tome nedavno razgovarao sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Pored članova Glavnog odbora, sednici su prisustvovali i Kiril Kravčenko - generalni direktor kompanije NIS, Jevgenij Kudinov - zamenik generalnog direktora NIS-a, Aleksandar Dibalj - član Upravnog odbora kompanije Gasporom njeft i Aleksandar Rađakovi - zamenik rukovodioca Ruske Federalne agencije za pitanja Zajednice Nezavisnih Država, sunarodnika u inostranstvu i za međunarodnu humanitarnu saradnju (Rošotrudničestvo).

Na sednici su usvojene izmene internih akata (Statut Društva, Poslovnik Glavnog odbora Društva i Poslovnik Skupštine Društva). Prikazana je dinamika i program radova u ulici Bore Stankovića i na platou Hrama Svetog Save kao i plan i program svih predstojećih radova do završetka gradnje, sa finansijskom analizom, dodaje se u saopštenju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA