BELI ANĐEO ZA PRINCA ČARLSA! Evo šta će Vučić pokloniti PRINCU OD VELSA

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić pokloniće britanskom prestolonasledniku princu Čarlsu, koji dolazi u poseti Srbiji, ikonu Belog anđela

  • 89

Ikona Belog anđela lični je poklon premijera Vučića princu od Velsa.

Inače, ikona predstavlja repliku čuvene freske iz manastira Mileševa, koja je na listi svetske baštine UNESKO, i nosi I kategoriju zaštite.

MISTERIOZNI SUSRET TITA I ČARLSA: Princ od Velsa bio je na TAJNOM ZADATKU u Jugoslaviji! OVO je MORAO da uzme od Broza (VIDEO)

Ova replika rađena je u ikonopisačkom ateljeu ženskog manastira Sv. Vaskrsenja Hristovog u Kaću, u Eparhiji bačkoj.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Daska na kojoj je ikona izrađena je od lipovog drveta. Tehnika slikanja koja je čini specifičnom i krajnje tradicionalnom jeste oslikavanje jajčanom tehnikom. Ikona je tradicionalno obložena 24- karatnim zlatnim listićima. Finalno je ukrašena srebrnim filigranom prizrenske škole. U filigranskom rišeljeu aplicirani su Svarovski cirkoni.

(UŽIVO) PRINC OD VELSA STIGAO U SRBIJU! Čarls i Kamila obilaze SRPSKE SVETINJE i sastaju se sa Vučićem, Nikolićem i Karađorđevićem

Britanski prestolonaslednik princ Čarls i njegova supruga vojvotkinja od Kornvola doputovaće u Beograd u okviru posete Srbiji i regionu.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Tokom boravka u Srbiji oni će razgovarati sa predsednikom Tomislavom Nikolićem i premijerom Aleksandrom Vučićem.

Tokom dvodneve posete imaće niz susreta, a jedino javno obraćanje princa Čarlsa biće drugog dana posete, na prijemu u Narodnoj skupštini.

I predsednik Srbije Tomislav Nikolić pripremio je poklone za princa Čarlsa i njegovu suprugu u znak dobrodošlice u Srbiji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mitar

    16. mart 2016 | 12:24

    Princ ima sve na ovome svetu sto se tice materijalnih poklona verujem da ce mu ova ikona znaciti jer on veoma postuje pravoslavlje i nasu religiju.

  • micko

    16. mart 2016 | 13:03

    Tako treba, da pokažemo i mi naše kulturno i versko nasleđe.

  • zoki

    16. mart 2016 | 12:40

    Premijer ima odličan ukus i nije mogao izabrati lepši i bolji poklon za princa Čarlsa, jer je ikona Belog Anđela simbol Evrope i celog ljudskog roda.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA