KAPETAN DRAGAN dobio cimera u splitskom zatvoru: Evo o kome je reč! (FOTO)

Optužno veće splitskog Županijskog suda trebalo je sutra da odlučuje o potvrđivanju optužnice protiv Dragana Vasiljkovića, ali je sednica odložena. Nakon što je Vasiljković neuspešno zatražio izuzeće splitskih sudija, usledio je novi manevar obrane

  • 17

General bivše JNA Borislav Đukić, državljanin Srbije, koga je Crna Gora nedavno izručila Hrvatskoj nalazi se u splitskom zatvoru i deli ćeliju sa Draganom Vasiljkovićem, poznatijem kao kapetan Dragan.

General Đukić optužen je za ratni zločin protiv civilnog stanovništva, odnosno, za rušenje brane Peruča.

CRNOGORCI IZRUČILI SRPSKOG GENERALA: Borislav Đukić deportovan u Hrvatsku

Inače, kako prenosi portal Index.hr, Optužno veće splitskog Županijskog suda trebalo je sutra da odlučuje o potvrđivanju optužnice protiv Dragana Vasiljkovića, ali je sednica odložena. Nakon što je Vasiljković neuspešno zatražio izuzeće splitskih sudija, usledio je novi manevar obrane.

ODBIJEN ZAHTEV KAPETANA DRAGANA: Nema izuzeća sudije i sudiće mu se u SPLITU

Advokat Slađana Čanković zatražila je, naime, od Vrhovnog suda da suđenje dodeli drugom sudu za ratne zločine, Zagrebu ili Rijeci zbog, kako je navela, lakšeg dolaska svedoka. Vasiljkovića u pet tačaka optužnice terete za ratni zločin na kninskom i benkovačkom te području Gline.

Foto: sense-agency.com Foto: sense-agency.com

Već je zatražio izuzeće splitskih sudija jer dolaze s područja koje je obuhvaćeno optužnicom.

HRVATI SUDE KAPETANU DRAGANU ZA RATNE ZLOČINE! Podignuta optužnica protiv Vasiljkovića

To mu je odbijeno pa je sada odbrana iskoristila verovatno, kako se navodi, poslednji adut pre no što optužnica konačno dođe na razmatranje Optužnom veću.

Kapetan Dragan tražio je i puštanje iz istražnog zatvora pod obrazloženjem da su mu montirali proces iz šovinističkih pobuda, a bez uspeha je nudio i garanciju od pet miliona kuna.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nenad canovic

    17. mart 2016 | 18:51

    A srbija nista ne preduzima

  • Banja

    17. mart 2016 | 19:38

    Šta je bilo sad pa kako ono reče legendarni Ante Gotovina na trgu u Zagrebu na dočeku pred 100 000 ponosnih i srećnih ljudi uz slavne Čavoglave da je pobedio i u ratu i u miru e sad samo da sedi i gleda kukanje i kmečanje i jad četnika i vojvoda dok pale zastave i izručenja i hrvatskoj i Hagu a jedva čekam kad počnu pregovori sa hrvatima oko ulaska Srbije u EU jer oni će biti ti koji će to dozvolit ili blokirat ko njih Slovenija e to će biti interesantno.

  • Serbos alfa centar

    18. mart 2016 | 06:32

    Ne daj se Kep,biće drugo poluvreme. Oluja često promjeni smjer !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA