(EKSKLUZIVNI FOTO) USTAŠE I ANTE PAVELIĆ UBILI SU SRPSKOG KRALJA! Nikad objavljeni detalji ATENTATA u Marseju (VIDEO)

Organizatori atentata na kralja Aleksandra su direktno odgovorni za smrt gotovo milion Srba tokom Drugog svetskog rata na teritoriji NDH, a njihova imena su Ante Pavelić i Eugen Dido Kvaternik

Ubistvo kralja Jugoslavije Aleksandra I Karađorđevića, koji je u narodu nazivan UJEDINITELJ u Marseju i dalje je velika tajna koja krije mnoge stvari, a odgovor na ovo ubistvo pokušali su da daju mnogi istoričari, ipak nešto je uvek nedostajalo. Telegraf.rs vam ekskluzivno predstavlja potpuno nov ugao na ubistvo koje je promenilo čitav tok srpske istorije, ali i one na čitavom Balkanu!

Amerika izručila hrvatskog ratnog zločinca Jugoslaviji, čoveka koji je učestvovao u atentatu na kralja Aleksandra I Karađorđevića!

Godinama, decenijama, vekovima smo slušali razne teorije zavere kada je u pitanju ovaj događaj, a istoriju koju smo učili i na kojoj su odrastale mnoge generacije na Balkanu, je ispostaviće se bila pogrešna!

AL KAPONE JE UČESTVOVAO U UBISTVU SRPSKOG KRALJA?! Lepotica iz njegovog KLANA naoružala je USTAŠE da izvrše ovaj ZLOČIN (VIDEO)

Foto: Wikipedia / Djordjes Foto: Wikipedia / Djordjes

Milan Bogojević u svojoj knjizi "Atentat 1934" iznosi mnoge do sada nikad objavljene detalje ubistva kralja Jugoslavije, a Telegraf.rs vam prenosi neke od njih.

JUGOSLAVIJA JE OSTALA BEZ SVOG VOLJENOG KRALJA! Pogledajte kako je UBIJEN Aleksandar I Karađorđević (VIDEO)

Foto: Telegraf.rs Foto: Telegraf.rs

Kao što smo rekli postoji niz pretpostavki i teorija zavera kada je u pitanju ovaj istorijski događaj, ipak Bogojević u svojoj knjizi iznosi nešto što nije pretpostavka, a to je tvrdnja da su organizatori atentata na kralja Aleksandra direktno odgovorni za smrt gotovo milion Srba tokom II svetkog rata na teritoriji NDH, te progon i prisilno pokatoličenje isto toliko Srba.

HRVATI SU UBILI SRPSKOG KRALJA: Ovako je Nikola Tesla BRANIO Aleksandra Karađorđevića od Amerikanaca!

Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

Njihova imena su Ante Pavelić i Eugen Dido Kvaternik, ustaše koje su organizovale atentat na kralja Aleksandra u Marselju.

Ubistvo atentata je, prema tvrdnjama iz knjige snimljeno i iz trećeg ugla, ali taj snimak je bio najveća tajna skoro svih većih obaveštajnih službi sveta, a na njemu se jasno mogao videti Ante Pavelić, kasnije poglavar NDH koji je posmatrao ubistvo Aleksandra I Karađorđevića!

Foto: Wikipedia/Peacemaker67 Foto: Wikipedia/Peacemaker67

Knjiga “Atentat 1934” otkriva mnoštvo interesantnih detalja vezanih za ubistvo kralja Aleksandra u Marselju, neki od tih detalja do sada nisu bili poznati javnosti ili su bili misterija.

Ko je bila “plava dama” koja je odigrala veliku ulogu u atentatu, da li je Pavelić bio u Francuskoj, ko je naložio da se zameni automobil a ko da se pomere motociklisti koji su  trebali da okružuju automobile u kojem se prevozio kralj, kakva je uloga Vanče Mihailova u atentatu, kako je i zašto francusko obezbeđenje preuzelo obezbeđenje kralja, da li su ispoštovane sve bezbednosne norme…

Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

Kamermanu kome je pošlo za rukom da snimi film atentat, koji danas možemo videti snimio je Džordž Majet. Na tom filmu možemo videti ulazak razarača „Dubrovnik“ u luku, iskrcavanje kralja Aleksandra I, ulazak u automobil i novinare koje ga okružuju i onda tragičan događaj ali od trenutka kada je sam atentat već izvršen.

Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

Bogojević u knjizi prepričava do detalja kako je otkrio postojanje "TREĆEG SNIMKA" koji jasno otkriva sve o ubistvu u Marseju:

"Tragajući za informacijama o ubistvu kralja Aleksandra u Arhivu Jugoslavije sam pronašao interesantne podatke vezane za film o atentatu. U fondu br. 102 „ zbirka Stanislava Krakova“, fascikli br. 5 pronašao sam tekst nedeljnih novina „Vanderdi“ koje su objavile izveštaj policije i nama nepoznatu činjenicu.

Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

Najbolji film atentata na Kralja Aleksandra u Marselju snimio je kamerman Edmond Broks Daskemb, predstavnik jednog američkog filmskog društva. Njegov film prikazivao je do najsitnijih detalja prizor atentata i događaja koji su posle njega nastupili.

Videli su se jasno propusti obezbeđenja vezani za poredak policajaca, prilazak atentatora i njegovo izvršenje dela, udarci sabljom koji su završili na glavi atentatora, gužvu i metež koji je zatim nastupio kao i policiju i žandarme koji pucaju u okupljeni narod. To je bio jedinstveni dokument i neprocenjivo svedočanstvo za nadležne institucije čiji je zadatak bio da utvrde istinu.

Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

Međutim, šta se desilo sa tim filmom?

- Cenzura je skratila film za jednu trećinu, pošto ga je prethodno pogledala. Sve slike, koje su teretile policiju i vlast, uništene su. Nekoliko dana posle javnog prikazivanja, film je zabranjen u Francuskoj i Alžiru. S druge strane, marseljski istražni sudija zaplenio je, šta je preostalo od ovog dokumenta.

Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

Jednog dana meseca marta 1935 godine, na dnu svojih poslednjih strana francuske novine prenele su vest da je nesrećnim slučajem izgoreo film koji je prikazivao prizor samog atentata u Marselju. Tako je nestalo svedočanstvo jedinog nepogrešivog i nepodmitivog svedoka tragičnog događaja u Marselju.

Nijedno službeno saopštenje o okolnostima pod kojim je film uništen nije objavljeno. Tim povodom, istraga uopšte nije pokrenuta.

Printskrin: Youtube/The Darco Printskrin: Youtube/The Darco

Međutim, još mnogo pre hotimičnog sagorevanja filma, nestalo je i onog ko ga je snimio: kamermana Daskemba koji je iznenada preminuo u američkoj bolnici u Nejiu.

Francuske novine „Pari Soar“, od 15 oktobra 1934 godine prenele su vest:

„Raspitali smo se u američkoj bolnici u Nejiu pod kakvim je okolnostima umro juče u 13:45 časova, g.Edmond Broks Daskomb, kinematografski operater kome je uspelo da snimi atentat u Marselju.“

„G.Daskomb radio je kao i obično u studiju kuće, u kojoj je bio zaposlen, kada se iznenada srušio na pod“

Mnogo slučajnosti, čak i za one koji veruju u slučajnost", navodi on u svojoj knjizi.

Foto: Telegraf.rs Foto: Telegraf.rs

Da su USTAŠE umešane ili direktno odgovorne za ubistvo Karađorđevića u Francuskoj sumnjao je i proslavljeni srpski naučnik Nikola Tesla koji je u svom pismu Njujork tajmsu 1934. godine napisao:

- Ja sam rođen u Hrvatskoj. Hrvati i Slovenci nikad nisu bili u poziciji da se bore za svoju nezavisnost. Srbi su bili ti koji su se najviše borili i cena izvojevane slobode plaćena je srpskom krvlju. Istinoljubivi Hrvati i Slovenci toga se sećaju sa zahvalnošću, ali se bojim da su oni ubili kralja na bilo koji način.

(D. Zlojutro)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NeBiTiToDeraneRazumeo

    20. mart 2016 | 11:09

    Nema autodestruktivnijeg naroda od srba.

  • Jole

    20. mart 2016 | 12:33

    Već je milion,iduce godine 10 miliona i 500 "hiljada" iz "krajine"

  • Cigano

    20. mart 2016 | 10:05

    Najveca greska nas,naseg kralja,je ta sto je naprabio Jugoslaviju..trebala je biti velika Srbija.A ostali,hrvati,slovenco nek se sami snalaze

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA