UBIJALI STE NAŠU DECU ALI SRBIJU NISTE UBILI! Ovako je Vučić odao počast ŽRTVAMA NATO BOMBARDOVANJA (FOTO)

Kod Spomenika poginulima na Varvarinskom mostu održava se centralna državna komemorativna ceremonija povodom Dana sećanja na žrtve NATO agresije. Obeležavanje 17. godišnjice bombardovanja SRJ predvodi premijer Srbije Aleksandar Vučić

Sećanje na žrtve NATO bombardovanja počelo je pomenom stradalima u Varvarinu, gde je 30. maja 1999. godine na mostu na Velikoj Moravi poginulo 10 građana, a 17 teško ranjeno.

Usledio je minut ćutanja za sve žrtve NATO agresije, nakon čega su premijeri Srbije i Republike Srpske, Aleksandar Vučić i Milorad Dodik, spustili vence u Veliku Moravu.

I POSLE 17 GODINA SRBIJA NE ZABORAVLJA NATO BOMBE! Odajemo počast ŽRTVAMA stravičnog BOMBARDOVANJA (FOTO)

Posle intoniranja himne, prisutnima se obratio predsednik opštine Varvarin Zoran Milenković, a zatim će se obratiti i premijer Vučić. Predsednik opštine, čija je 16-godišnja ćerka Sanja takođe poginula, rekao je da je to bio nezapamćeni zločinački cilj jedne vojne sile, da bi pokazala kako se surovo kažnjava srpski narod koji nije imao zaštitu Saveta bezbednosti UN i velikih sila koje su imale pravo veta.

"Nije nam jasno da su znak jednakosti postavili između 'milosrdnog anđela' i nemilosrdnog rušenja jedne zemlje", rekao je Milenković. DOK POSTOJI SRBIJA, MESTA STRADANJA TREBA OBILAZITI! Nikolić položio venac poginulim pacijentima KBC Dragiša Mišović (FOTO) Naši uništeni životi u tim danima svedoče o dehumanizaciji Evrope onog doba, rekao je Milenković i istakao da je most u Varvarinu gađan na dan Svete trojice, dok su odzvanjala crkvena zvona. "Svake godine ćemo se okupljati na ovom mestu sa porukom da se nikada nigde ne ponove ovakvi zločini", poručio je Milenković.

Komemorativnom skupu prisustvuju preživeli u bombardovanju na Varvarinskom mostu, porodice poginulih u Varvarinu, predsednica Narodne Skupštine Maja Gojković, izaslanici predsednika Srbije, ministri u vladi Srbije, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i ministri Vlade RS.

KLANJAMO SE HEROJIMA KOJI SU SVOJE ŽIVOTE DALI ZA SRBIJU! Stefanović odao poštu poginulim pripadnicima MUP-a (FOTO)

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Na današnji dan pre 17 godina otpočela je agresija NATO snaga na SR Jugoslaviju u kojoj je ubijeno najmanje 2.500, a ranjeno i povređeno više od 12.500 ljudi.

Bombardovanje je trajalo do potpisivanja Vojno-tehničkog sporazuma 9. juna iste godine.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Tokom tog perioda oružane snage velikog broja država okupljene u okviru NATO izvršile su brojne napade na civilne i vojne ciljeve koji su rezultirali velikim ljudskim žrtvama i masovnim materijalnim razaranjima.

Za 78 dana ubijeno je najmanje 2.500, a ranjeno i povređeno više od 12.500 ljudi.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

( Telegraf.rs / Izvor: RTS )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragi

    24. mart 2016 | 13:31

    Kad Vučić govori istinu?Ondakad nas iz sve snage gura u NATO ili danas kad govori da je SRBIJA VEČNA.

  • Fazan

    24. mart 2016 | 16:08

    Jel treba da im oprostimo nase zrtve,nasu DECU,razaranje drzave i porast obolelih od bombi.Nikad i ti isti nam nikad necu biti prijatelji!!!!!

  • Rada

    24. mart 2016 | 13:39

    Srbija ne zaboravlja svoje žrtve,iako idemo dalje u budućnost,više nikada pogrešna politika ne sme da dovede do krvoprolića.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA