MOŽDA SAM MOGAO BAR MALO DA DOBIJEM, DA NE BI BESNELI NEPRIJATELJI SRBA: Ovako je Šešelj ocenio svoju presudu

Lider radikala Vojsislav Šešelj rekao je da će nakon oslobađajuće presude tražiti odštetu od Haškog tribunala

  • 5

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj  na održanoj konferenciji za novinare povodom oslobađajuće presude Haškog tribunala, rekao je da se ne oseća krivim i da se njegovo mišljenje o tom sudu nije promenilo.

"Moj stav prema Haškom tribunalu nije se ni za dlaku promenio. Onog trenutka kada sam krenuo u Hag znao sam da mi nijedan zločin ne mogu dokazati. Kad sam završio svoj posao i pobedio, nije me mnogo interesovala ni kazna. Možda sam mogao malo da dobijem, da ne bi besneli protivnici Srba", naveo je Šešelj

ŠEŠELJ POBEDIO HAG: Oslobođen po svim tačkama optužnice

Šešelj je izjavio daHaškog tribunala s pravnog aspekta jedina moguća, te da je dvoje sudija pokazalo profesionalizam, čast i obraz i odolelo političkim pritiscima.

Šešelj je na konferenciji za novinare  rekao da je od početka znao da mu nijedan zločin ne mogu dokazati.

"Posle me više, kad sam pobedio, nije ni interesovala izrečena presuda, prođoh bez kazne a možda sam mogao bar malo da dobijem, da ne besne ovoliko srpski neprijateji i van Srbije i u Srbiji", rekao je Šešelj.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

KOLINDA, SPREMI SE, DOLAZIM TI U POSETU: Šešelj prvi tvit posle presude posvetio hrvatskoj predsednici!

On je rekao da su sudije u sudskom veću Žan Klod Antoaneti i Mandiaje Niang, pokazali  profesionalizam, čast i obraz iznad svakog političkog pritiska, te da su pritiscima odoleli i doneli, s pravnog aspekta, jedinu moguću presudu.

On je izrazio žaljenje što njegovi, kako je naveo, bliski prijatelji, Milan Martić, general Zdravko Tolimir, Radovan Karadžić i mnogi drugi nisu imali u sudskom veću časne i poštene sudije, navodeći da bi i oni u tom slučaju bili oslobođeni.

Evo kako ste vi reagovali na oslobađanje ŠEŠELJA! (FOTO)

Šešelj je naveo da će svoj zahtev za odštetu dopuniti i zatražiti još dodatnih dva miliona evra:

"Odneo sam zahtev za odštetu od 12 miliona evra, još 2012. godine, a možda ću da je dopunim za još dva milona dok sam čekao presudu. Dobio sam i razne bolesti, a i strepeo sam sve vreme od presude. Republiku Srbiju neću tužiti", rekao je Šešelj.

Ovako su mediji iz Hrvatske i Bosne preneli vest o oslobađanju Šešelja (FOTO)

Lider radikala rekao je da ga ne zanimaju reakcije iz Hrvatske i iz BiH, međutim naglasio je da očekuje da ga Kolinda Grabar Kitarović pozove u zvaničnu posetu Zagrebu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mire

    31. mart 2016 | 13:38

    Hahahaha big vojislav uvek u svom stilu ziveo nam brate.

  • Srbija do Tokija

    31. mart 2016 | 13:31

    Pravda je zadovoljena! Bravo Vojo, delim ovu srecu sa tobom i svim pravim Srbima. Jer ovo je pobeda Srbije! Zivi bili. Moj glas ide tebi.

  • Bojan

    31. mart 2016 | 12:54

    Srbijo glasaj za Šešelja, ceo svet ima da nas poštuje! Bravo Vojo junače, patrioto, obradovao si celu Srpsku naciju!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA