IZETBEGOVIĆ O PRESUDI ŠEŠELJU: Neću da kvarim odnose na Balkanu

Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović iznenađen je oslobađajućom presudom Haškog tribunala Vojislavu Šešelju i smatra da će ona privremeno uticati na odnose u regionu, ali ne misli da ih kvari

U slučaju da i pravosnažna presuda Vojislavu Šešelju takođe bude oslobađajuća, Bakir  Izetbegović smatra da time ipak neće biti stavljena tačka na pitanje uloge Srbije u ratovima u BiH i Hrvatskoj.

Gostujući na BHT 1, Izetbegović je istakao da zbog toga ne misli da kvari odnose na Balkanu.

ŠEŠELJ NA SLOBODI: Optužnica odbijena po svim tačkama

"Kanimo da idemo dalje ka pomirenju, ali bitno je imati te činjenice potvrđene i u Haškom tribunalu, za ne daj Bože, neke nove pokušaje da se narod ponovo uvuče u zla kakva su ovde rađena pre 20 godina", naveo je Izetbegović.

Proces pomirenja, prema njegovim rečima, u zajedničkom je interesu i bez njegovog uznapredovanja ne može se dalje ka Evropskoj uniji.

( Telegraf.rs / Tanjug )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zagondzija

    1. april 2016 | 12:35

    aj ba bakire ne luduj pametni si kad cutis

  • VP 8520

    1. april 2016 | 12:33

    Kakav otac takav sin Izetbegovici, samo lud moze da ti veruje posle svega sto si rekao poslednjih godina, meseci i dana...ostavi R Srpsku i Srbiju na miru i gospodina dr. Šešelja

  • MVP

    1. april 2016 | 13:48

    Ne smes da kazes sta mislis,a dusa ti se raspada.Pa reci da je Oric ubijao Srbe,pa je oslobodjen,za sta da osude Seselja,sto voli Srbiju.Sram te bilo ,, marioneto".

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA