VUČIĆ POSLE SASTANKA SA DIREKTORIMA SVETSKE BANKE: Čeka nas program REFORMI u regionu!

Direktor Svetske banke za Jugoistočnu Evropu Elen Goldstin i premijer Aleksandar Vučić dogovorili su se na današnjem sastanku da Svetska banka izradi akcioni plan za poboljšanje ekonomske saradnje, trgovinske razmene i infrastrukturnog povezivanja u regionu

  • 9

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa regionalnim direktorom Svetske banke za Jugoistočnu Evropu Elen Goldstin i direktorima kancelarija Svetske banke u zemljama Zapadnog Balkana koji su istakli da su impresionirani reformama u Srbiji.

"Predstavnici Svetske banke čestitali su premijeru Vučiću na dosadašnjim rezultatima programa reformi u Srbiji. Oni su preneli da su vlade zemalja Zapadnog Balkana impresionirane tim reformama i da žele pomoć Svetske banke da, po uzoru na Srbiju, sprovedu slične reformske mere," saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

VUČIĆ NA MITINGU U ZUBINOM POTOKU: Neka je prosto SRBIMA KOJI SU BACILI BOMBU!

Na sastanku je dogovoreno i da Svetska banka izradi akcioni plan za poboljšanje ekonomske saradnje, trgovinske razmene i infrastrukturnog povezivanja u regionu, koji bi bio predstavljen na Konferenciji lidera Zapadnog Balkana u Parizu u julu ove godine, navedeno je u saopštenju.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Akcioni plan bi, kako se dodaje, obuhvatao predloge za smanjenje trgovinskih barijera i poboljšanje carinskog sistema i saobraćaja, kako bi što bolje bili iskorišćeni potencijali za saradnju u regionu.

VUČIĆ ZAVRŠIO POSETU KOSOVU: Pucajte u mene ako sam vam ja kriv, poručio premijer teroristima koji su bacili bombu ispred hale

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    4. april 2016 | 18:02

    'Ocemo li dobiti,jos - staklenih perli?...

  • Boro

    4. april 2016 | 18:24

    Jesu li penzioneri i radnici zadovoljni reformama...dajte neku anketu

  • Zeljko

    4. april 2016 | 17:51

    Ma sve sjajjno.... Svi nas tapsu po ramenu i govore bravooo.... A mi gladni... Razmislite

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA