Aleksandar Vučić: Smanjen javni dug za 331 MILION EVRA!

Premijer je podsetio da i kada je javni dug rastao nije mogao da objasni nekima da se država ne zadužuje, već da je dolar ojačao u odnosu na evro, a sada se događa obrnuto, dolar slabi u odnosu na evropsku valutu, što smanjuje javni dug Srbije

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da je javni dug u prva tri meseca smanjen za 331 milion evra, većim delom zbog kursnih razlika, ali je za 26 miliona evra manji zbog dobrog rada vlade.

- Delom, smanjivanje javnog duga ima veze i sa našim radom, a to je za 26 miliona evra. To je prvi put da se dešava, a i uspeli smo da napravimo fiskalni deficit od samo 8,9miliona evra u istom periodu - rekao je Vučić novinarima.

DINAR SE BRANI SA 1,4 MILIJARDE EVRA: Guvernerka najavljuje nisku i stabilnu inflaciju!

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Premijer je podsetio da i kada je javni dug rastao nije mogao da objasni nekima da se država ne zadužuje, već da je dolar ojačao u odnosu na evro, a sada se događa obrnuto, dolar slabi u odnosu na evropsku valutu, što smanjuje javni dug Srbije.

Govoreći o deficitu u prvom kvartalu, on je podsetio da je on smanjen sa 62 milijarde na 8,9 millijardi dinara.

HRVATI DUGUJU NAJVIŠE, DUPLO VIŠE OD SRBA: I najveći su dužnici u celom regionu!

- To je odlična vest. A posebno sam zadovoljan što je Fiskalni savet prvi put rekao da je rast budžetskih prihoda održiv i naplata PDV-a i akciza i sve drugo. To je nešto što je odlična vest za Srbiju - rekao je Vučić.

On je naveo da je to važno upravo da bismo se borili protiv gladi i siromaštva "do kojeg su nas doveli ovi stručnjaci koje mnogi u Srbiji podržavaju".

OVAKO SE ZADUŽIVALA SRBIJA: Srbi, evo ko vas je OROBIO za 24 MILIJARDE EVRA!

- Njih mnogi podržavaju i oni očekuju pobedu na izborima. Videćemo da li će se narod saglasiti. Samo još da narod glasa - rekao je Vučić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ssssuuu...

    6. april 2016 | 16:50

    Tako to rade odgovorni i radni ljudi.

  • momir

    6. april 2016 | 19:16

    Ne možeš ti slepom kazati da je svanulo kad on to ne vidi. Tako i neki naši političari "demokrate" koji samo znaju da se procentima ugrađuju u sve poslove ili da ruše i uništavaju što je neko drugi uradio.

  • Sima

    6. april 2016 | 16:18

    Ogromni rezultati stoje iza rada ove vlade,i mora se priznati da u ovakvoj svetskoj ekonomskoj situaciji velika je stvar sto je javni dug smanjen za 331milion evra.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA