Ivanić: Bošnjačka strana treba da prestane sa nepotrebnom retorikom i držanjem lekcija Srbiji!

Mladen Ivanić, srpski član Predsedništva BiH, posle susreta sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem u Mostaru izjavio je da je krajnje vreme da se spuste tenzije

  • 8

Srpski član Predsedništva BiH Mladen Ivanić istakao je danas da je krajnje vreme da se spuste tenzije na liniji Sarajevo - Beograd.

Bošnjačka strana treba da prestane sa nepotrebnom retorikom i držanjem lekcija Srbiji, rekao je Ivanić posle susreta sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem u Mostaru.

- Krajnje je vreme da se spuste tenzije. Bilo je previše negativnog prema Srbiji iz BiH u prošloj, pa i ovoj godini, bez ikakvog razloga. Podsetio bih na incident u Srebrenici, otkazivanje posete predsednika Srbije Tomislava Nikolića zbog Nasera Orića, te na nepotrebnu retoriku i držanje lekcija posle poslednjih presuda Haškog tribunala.

On je istakao da odnosi Srbije i BIH nisu nikada bili u problemima, jer u ime BiH mogu da govore samo tri člana Predsedništva zajedno.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

HRVATSKA ISTRAJAVA U BLOKADI SRBIJE: Zagrebu od evropskih partnera stižu poruke kako bi bilo konstruktivno prekinuti spor

- Izetbegović je izneo lične stavove, koji nisu stavovi BiH. BiH smatra da u Srbiji ima dobrog i koretnog prijatelja - podvukao je Ivanić i dodao da će se to tako nastaviti i dalje.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Ivanić je istakao da je vreme da se na bošnjačkoj političkoj sceni stane s tim i umesto sukoba krene u zajednički razvoj i saradnju.

SRBIJA NEMA SPOR SA HRVATSKOM: Uradili smo sve što je do nas, smatra Vučić

Iz Srbije, prema njegovim rečima, takvih poruka saradnje je bilo i u prošloj i ovoj godini.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • polat

    12. april 2016 | 12:16

    svi su vam krivi i hrvati i bosnjaci,samo ste vi zlato?Boze sacuvaj ne vjerujem da postoji i jedna nacija na svijetu da mu vise smetaju drugi narodi osim srba

  • Љиљана

    12. april 2016 | 10:37

    Што Иванић то не каже Изетбеговићу. Фотеља преча, као и власт.

  • Mostar

    12. april 2016 | 11:13

    Znači šuti i trpi,iznošenje svog mišljenja je demokracija a ne držanje lekcija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA