SKANDALOZNO: Lažni Rom Bokan u parlament "ugurao" i kuma!

Nosilac liste Romske demokratske partije Tomislav Bokan, pored četiri člana svoje porodice, u Skupštinu Novog Sada ubacio i kuma Zorana Narančića. Balint Pastor: "To je zloupotreba zakona."

  • 10

Nosilac liste Romske demokratske partije na izborima za Skupštinu Novog Sada Tomislav Bokan (42, nije Rom), pored troje članova svoje porodice, u novosadski parlament "ugurao" je i svog kuma Zorana Narančića (42) iz Novog Sada, koji takođe nije Rom, saznaje Telegraf.rs!

Tomislav Bokan nije hteo da komentariše naša saznanja, već nas je uputio na osnivača RDP Belu Kurinu. On u izjavi za Telegraf kaže da u svemu ovome nema ništa neobično, štaviše, pozdravlja to što je Bokan na listu romske stranke, iako nije Rom, ubacio čak četiri člana svoje porodice, plus kuma!

- Ja se ponosim što će Narančić biti predstavnik naše stranke u novosadskom parlamentu! Drago mi je što su takvi stručni, kulturni i pošteni ljudi na našoj listi, jer nikada neće prodati svoje mandate i izdati stranku i Rome. Da je bilo 78 Bokana, svi oni bi bili na listi RDP-a! - poručuje Kurina.

On dodaje da nije važno što Bokan i ostali nisu Romi, već je jedino važno da se ostvari program te stranke, koji će na taj način njima pomoći i poboljšati uslove života građana romske populacije u Novom Sadu".

S druge strane, član predsedništva Saveza vojvođanskih Mađara Balint Pastor kaže za Telegraf da je RDP  zloupotrebio zakon stavljajući na listu romske manjinske partije ljude koji se ne izjašnjavaju kao Romi.

- Ovo je još jedan od dokaza zloupotrebe zakona. Romska demokratska partija je iskoristila rupe u zakonu, kao što je to uradila i lista Nijedan od ponuđenih odgovora. Ovakve zloupotrebe nikako nisu dobre za manjinske nacionalne zajednice u Srbiji - upozorava Pastor.

U Skupštinu Novog Sada po prvi put će ući jedna romska partija, a neverovatno zvuči podatak da na listi Romske demokratske partije nema nijednog Roma!

Još neverovatnije je da među tih šestoro odbornika – njih četvoro potiče iz iste porodice - Bokanove (Aleksandra, Aleksandar i Dušan), kao i njihov kum!

(D. Zlojutro)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA