NOVI ŠAMAR IZ EU! Građani Kosova mogu bez viza u EVROPU

Komisija je objavila i pozitivnu procenu u kojoj se navodi da je Kosovo ispunilo zahteve za viznu liberalizaciju, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu EK

Evropska komisija je danas predložila Savetu EU i Evropskom parlamentu da ukine vize za građane Kosova za kraći boravak u zemljama "šengenske zone", saopštila je EK.

EVROPA UDARILA ŠAMAR KOSOVU! Ništa od vizne liberalizacije

Komisija je takođe objavila i pozitivnu procenu u kojoj se navodi da je Kosovo ispunilo zahteve za viznu liberalizaciju, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu EK.

Komesar EU za migracije, unutrašnje poslove i državljanstvo Dimitris Avramopulos saopštio je da je "ova odluka je rezultat napornog rada i napora kosovskih vlasti u postizanju dalekosežnih i važnih reformi na polju pravde i unutrašnjih poslova, što se pozitivno odrazilo i na područjima kao što su vladavina prava i reforma pravosuđa."

IŽIVLJAVANJE NAD SRBIJOM: Kako je Kosovo odbijeno, pa primljeno u UEFA za samo nekoliko minuta

- Znam koliko je za građane Kosova važno putovanje bez viza i veoma sam zadovoljan postignutim napretkom. Nadam se da će Evropski parlament i Savet Evrope veoma skoro usvojiti naš predlog - naveo je Avramopulos.

Pasoš države Kosovo

U danas objavljenom izveštaju o napretku, Komisija je potvrdila da je Kosovo ispunilo sve zahteve kad je reč o viznoj liberalizaciji, uz obećanje da će do dana usvajanja ovog predloga od strane EP i Saveta Evrope, Kosovo ratificirati sporazum o razgraničenju sa Crnom Gorom i pojačati napore u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

KOSOVO JE MAFIJAŠKA DRŽAVA I OTETO JE OD SRBIJE - ODJEKUJE EVROPOM! Govor poslanika iz Francuske zapalio je EU (VIDEO)

Jednom kad Evropski parlament i Savet Evrope usvoje predlog vizne liberalizacije za Kosovo, građanima Kosova sa biometrijskim pasošima više neće biti potrebne vize za kraće boravke do 90 dana u svim članicama EU osim Irske i Ujedinjenog Kraljevstva, a i dalje će im trebati vize za Island, Lihtenštajn, Norvešku i Švajcarsku.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • hhhh

    4. maj 2016 | 16:46

    A zasto samar? Sta ima veze to sa srbijom?

  • Shpend

    4. maj 2016 | 15:55

    Republika Kosova se polako ali sigurno uklapa u svoju EU porodicu . Dok vi srbi trcecim korakom ka Vijetnamu , S.Koreji i onaj monstrum od drzave Rusija li kako se ono zove

  • Ardiani

    4. maj 2016 | 17:53

    Ajde bre komsije smirite se...sta to ima veze sa vama???!! Da ste malo pametniji bili ne bi dozvolili nikada da vas vode MONSTRUMI poput Slobodana Milosevica i ostalih kretena!Trebate da se pomirite sa cinjenicom da je Kosovo u Evropi , i da je Samostalna i Suverena Drzava, zapravo najbolje bi bilo da vam to kazu vasi politicari koji znaju sve.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA