RAMPE NIČU ŠIROM SRBIJE: Posao za 300 novih radnika za naplatu putarine!

- Postoji komisija vlade koja odobrava zapošljavanje za nepredviđene situacije, jer ne možete potpuno da zabranite zapošljavanje kada se neki poslovi šire - rekla je Mihajlović

  • 78

Zbog izgradnje autoputeva u Srbiji uskoro će biti zaposleno još oko 300 radnika za naplatu putarine, najavili su danas Putevi Srbije, a potpredsednica vlade i ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović je rekla da će se u narednom periodu otvarati rampe širom zemlje.

 

Poskupljuje putarina u Srbiji: Evo koliko će koštati vožnja do Niša i Novog Sada

 

- Postoji komisija vlade koja odobrava zapošljavanje za nepredviđene situacije, jer ne možete potpuno da zabranite zapošljavanje kada se neki poslovi šire - rekla je Mihajlović odgovarajući na pitanja novinara.

 

Ona je rekla, na gradilištu nove naplatne stanice "Vrčin", da ta komisija vlade, koju čine predstavnici Ministarstvo finansija i još nekoliko ministarstava, prikuplja zahteve, a onda da resorno ministarstvo daje svoje mišljenje.

 

UPOZNAJTE SRPSKOG GENIJA MATIJU (23): Iz OSVETE stvorio UREĐAJ koji će PROMENITI SVET! (FOTO)

 

- Mi ćemo za rampe dati pozitivno mišljenje, jer je ovde u pitanju zapošljavanje pre svega lokalnog stanovništva. Rampe će se otvarati po celoj Srbiji. Ima situacija gde se zaposle i žene iz sigurnih kuća, ali će pre svega raditi lokalno stanovništvom - kazala je Mihajlović.

 

On je rekla da veruje da će komisija izaći u susret, jer se tu ne radi o "zapošljavanju reda radi, već za potrebe Puteva Srbije".

 

Foto: Tanjug/Danilo Peternek

Foto: Tanjug/Danilo Peternek

 

V.d. direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak je rekao da će na novoj naplatnoj stanici "Vrčin", koja će imati za osam traka više od Bubanj Potoka umesto koje će se koristiti, biti zaposleno oko 40 novih radnika.

 

Evo zbog čega stranci u Srbiji putarinu plaćaju 2 EVRA UMESTO 190 DINARA!

 

- Mi treba da zaposlimo još ukupno oko 300 radnika. Na primer, kada budemo zatvorili autoput od Siriga do Subotice, jer se tamo radi pet bočnih stanica i jedna glavna. Završili smo naplatnu stanicu u Preševu, a treba da uradimo i naplatnu stanicu u Bujanovcu i Vranju i dole možemo da zaposlimo oko 60 ljudi - naveo je Drobnjak.

 

Kako je rekao da ove godine do jula moraju da se naprave još dve naplatne stanice, jer je planirano otvaranje autoputa na Koridoru 11 od Ljiga do Preljine.

 

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Naki

    20. maj 2016 | 12:31

    Kakvo crno zaposljavanje uvedite elektronsu naplatu vinjete sta god da drzava ne daje pare gubitasima vec da se te pare daju za popravak lokalnih puteva pisto du ocajni a kad vec zaposljavate vidim ko ce biti primljen samo clanovi sns

  • Rade

    20. maj 2016 | 16:19

    Bacanje para, dok drugi to rešavaju godišnjom nalepnicom (vinjetom), mi se vraćamo u "devetnaesti" vek. Isto i sa semaforima, umesto kružnih tokova, kao svuda u Evropi, mi semafore, kao pre pedeset godina. Ima li u ovoj zemlji struke i znanja, ili odlučuju partijski kadrovi, uglavnom polupismeni? Što najgore, ti isti će za pet godina da izmisle "toplu vodu" i da predlože vinjete i kružne tokove kao svoje dostignuće veka. A ovo će da ruše. Neka luda zemlja...

  • Pera

    20. maj 2016 | 23:01

    Kako u Nemačkoj nema naplate putarine, a kod nas na svakom ćošku gde postoji sporedna ulica se nešto naplaćuje? Tito imao državu od 23 miliona stanovnika i nije se naplaćivala putarina, a kod ovih mislim da će početi naplaćivati i svaki odlazak u wc privatno! Još samo da nam i guzice počnu brisati i onda je sve u redu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA