Pastor: O formiranju pokrajinske vlade za desetak dana

U razgovorima o formiranju nove vlade Vojvodine sigurno će učestovovati SNS i SVM, ali SVM nema ništa protiv širenja spiska stranaka sa kojima će se razgovarati o pokrajinskoj vladi, rekao je Pastor

  • 0

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor izjavio je danas da će sledeća sednica parlamenta biti održana najverovatnije za desetak dana i da će glavna tema biti formiranje pokrajinske vlade.

Ištvan Pastor ponovo izabran za predsednika Skupštine AP Vojvodine

Upitan ko će učestvovati u razgovorima o formiranju nove vlade Vojvodine, Pastor je rekao da sigurno zna da će u tim razgovorima učestovovati SNS i SVM.

Dogovorena saradnja između SNS i SVM u Vojvodini

- SVM je pozvana na razgovore za formiranje vlade, a sve ostalo zavisi od SNS, jer je ona osvojila ubedljivo najviše mandata i ona odlučuje o tome s kim će razgovarati - rekao je Pastor, koji je danas ponovo izabran za predsednika pokrajinskog parlamenta na konstitutivnoj sednici.

Foto: Tanjaug/Jaroslav Pap Foto: Tanjaug/Jaroslav Pap

On je dodao da SVM nema ništa protiv širenja spiska stranaka sa kojima će se razgovarati o pokrajinskoj vladi i ponovio da sve zavisi od SNS.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA