≫ 

NASTAVAK SEDNICE SKUPŠTINE SRBIJE: SNS šokirana Pajtićevim psovkama u parlamentu

Raspravu o izboru novog predsednika parlamenta danas je obeležila žestoka polemika poslanika SNS i DS, a zatim i između SNS i poslanika SDS, nakon čega je Mićunović proglasio pauzu

  • 5

16.35 - Srpska napredna stranka je šokirana, ali ne, kako navodi, i iznenađena, ponašanjem i vulgarnošću predsednika Demokratske stranke, Bojana Pajtića, koji je izgovorio psovke u parlamentu što se moglo čuti i u direktnom prenosu skupštinskog zasedanja.

 

U saopštenju naprednjaka se navodi da je današnjim prostačkim ispadom Pajtić još jednom pokazao svoju nemoć usled nedostatka argumenata, odsustva političkog programa i ideja.

 

Naprednjaci ukazuju da ih, nažalost, ne čudi ponašanje Pajtića, koji je očigledno izgubio i manire, i živce zbog gubitka privilegija i mogućnosti da i dalje krade narodne pare, a svi građani konačno vide o kakvoj osobi i stranci je reč - o onima koji su oteli novac čak i od dece sa smetnjama u razvoju, koji su uništili Vojvodinu i obogatili se na muci naroda.

 

14.19 - Sednicu Skupštine Srbije na kojoj se raspravlja o kandidatu za predsednika već su obeležile brojne polemike, među kojima je i rasprava poslanika SNS Vladimira Ðukanovića i DSS Ðorđa Vukadinovića o nacionalnosti, lažnom patriotizmu i cepanju članskih karata.

 

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

 

Poslanici su tokom rasprave govorili o raznim pitanjima, kao što je "izborna krađa", rušenje u Savamali, o tome kako se ne poštuje dnevni red, a veliki deo sednice se pretvorio u "duele" kao što je i ovaj između poslanika SNS i DSS.

 

Lider pokreta Dosta je bilo Saša Radulović više puta je naveo da će se zalagati da se ubuduće apsolutno primenjuje poslovnik i najavio da će sa Majom Gojković razgovarati o tome, iako neće glasati za njen izbor. Radulović je posebno naglasio da se poslanici moraju držati dnevnog reda.

 

Zoran Živković iz Nove stranke poručio je poslanicima SNS da treba da treba da shvate da nisu u opoziciji i da nije pristojno da vređaju svoje kolege iz opozicije, dok je strankama opozicije rekao da ne treba da se bave trivijalnostima, kakva je priča o nepristojnim cenama u restoranu.

 

- Cene jesu nepristojne, ali hajde onda da ne idemo u restoran. Evo ja neću otići u restoran nijednom - rekao je Živković.

 

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

 

Ranije je Radulović govorio na temu niskih cena u skupštinskom restoranu i potrebe da se to menja.

 

12.24 - Predsedavajući sednicom Dragoljub Mićunović odredio je desetominutnu pauzu u radu parlamenta, nakon još jedne serije polemika, ovog puta između SNS i poslanika SDS. Naime, poslanik SDS Miroslav Aleksić pokrenuo je polemiku sa naprednjacima, nakon što je podsetio na političku prošlost kandidata za predsednika parlamenta Maje Gojković, koja je bila protiv SNS.

 

Za ponovni izbor Maje Gojković SPS, NS, SDPS, JS

 

Nakon što je rekao da SDS neće podržati njen reizbor, šef poslanika SNS Aleksandar Martinović je rekao da su naprednjaci “premrli od straha” što partija Borisa Tadića neće podržati Gojković. Na zamerke Aleksića da su zakoni u prošlom sazivu parlamenta usvajani po hitnoj proceduri, Martinović je podsetio na praksu za vreme vlasti DS, kada se dešavalo da bude objedinjena rasprava o 89 zakona.

 

Aleksić je odgovorio da je vlast SNS imala četiri godine da promeni ono što je loše. Dodao je i da se za vreme mandata Gojković pamti kako poverenik za zaštitu podataka o ličnosti i za informacije od javnog značaja nije data reč u parlamentu i da je to još jedna referenca predsednice Skupštine, nakon čega je proglašena pauza.

 

12.02 - Raspravu o izboru novog predsednika parlamenta danas je obeležila žestoka polemika poslanika SNS i DS, u kojoj su naprednjaci ocenili da se demokrate služe najgorim uvredama i kvalifikacijma, pošto se iz njihovih redova, pored ostalog, čulo da u parlament treba da dođe “dr Dulitl”.

 

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Foto: Tanjug/Tanja Valič

 

Naprednjaci su kritikovali izjavu šefa poslanika DS Bojana Pajtića da u parlament treba da dođe “dr Dulitl” kako bi preveo šta su sve poslanici vladajuće većine pričali, kao i izjavu njegovog stranačkog kolege Radoslava Milojčića da je kandidatkinja za predsednika parlamenta Maja Gojković "opljačkala Skupštinu grada Novog Sada za 400 miliona dinara u slučaju ATP Vojvodina".

 

NASTAVLJENA SEDNICA SKUPŠTINE SRBIJE: Rasprava počela polemikom o prekidu prethodne sednice

 

Prethodno je poslanica SNS Marija Obradović pozvala poslanike da podrže reizbor Gojković, da budu maksimalno konstruktivni i pristojni i da odgovore na "izazove i nestabilnosti u redovima opozicije, koju pokrivaju bahatošću". Pajtić je potom rekao da je neprihvatljiv manir da se opozicija vređa i omalovažavaju građani koji su za nju glasali, a Milojčić pozvao šefa poslanika SNS Aleksandra Martinovića, koga je nazvao "skandal majstorom", da podnese ostavku, kako bi Gojković mogla da bude izabrana.

 

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Foto: Tanjug/Tanja Valič

 

Gojković je pozvala predsedavajućeg sednicom Dragoljuba Mićunovića da vodi sednicu u skladu sa Poslovnikom i pravilima, da se stara o redu, što, po njenoj oceni, nije do tada radio, dopuštajući poslanicima njegove poslaničke grupe da za govornicom vređaju.

 

- Pozivam vas da razmislite da li je u demokratskom maniru dopustiti da poslanici iz vaše stranke vređaju druge poslanike. To je veliki znak pitanja zašto to dozvoljavate, da li iz straha što će vam neko oduzeti mandat pre vaše odluke da ustupite mesto nekom drugom ili što govori predsednik vaše partije i poziva da ovde dođe dr Dulitl, koji je da kažem doktor za životinje - rekla je Gojković.

 

(Telegraf.rs/Tanjug)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Савица

    6. jun 2016 | 17:17

    ИЗДРЖИТЕ ЈОШ МАЛО, САД ЋЕ МИЋУН ДА ЗАВРШИ. ПРИСПАВАЛО МУ СЕ.

  • Prokopije

    6. jun 2016 | 15:54

    Gledam ih, slušam, i ne verujem; zar su ovo intelektualci, doktori, profesori/BP i AM sa pravnog fakulteta u NS/ koji nam obrazuju decu, koji sebi samima ne mogu da obuzdaju jezik i rečnik, sraman i za ulicu.Pih!

  • Савица

    6. jun 2016 | 17:24

    ДЕДА МИЋУНЕ ИДИ БУЈИ ПАЈИ.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA