≫ 

VUČIĆ POSLE KONSULTACIJA: Zadovoljan sam razgovorima i kvalitetnim idejama, sve je i dalje otvoreno (VIDEO)

Vučić je rekao da su razgovori sa SPS i JS bili dobri i otvoreni, da im se ciljevi u velikoj meri podudaraju i da je dogovoren nastavak razgovora u narednom periodu

  • 85

Mandatar za sastav vlade Aleksandar Vučić izjavio je danas da su razgovori o vladi bili dobri, otvoreni, da je govorio sa ljudima drugačijih političkih viđenja i orijentacija i mogao da čuje različite ideje i predloge, od kojih će neke prihvatiti.

Vučić je novinarima u parlamentu, po završetku današnjeg kruga konsultacija o vladi, rekao da su razgovori sa SPS i JS bili dobri i otvoreni, da im se ciljevi u velikoj meri podudaraju i da je dogovoren nastavak razgovora u narednom periodu.

(UŽIVO) ZAVRŠENE KONSULTACIJE O NOVOJ VLADI: Očekuje se Vučićevo obraćanje (FOTO) (VIDEO)

Rekao je i da je razgovor sa liderom radikala Vojislavom Šešeljem bio učtiv i pristojan.

Vučić je rekao da je čuo dosta različitih ideja i predloga.

- Neke od njih ću uzeti u razmatranje, neke prihvatiti, neke ne, neke ću uvrstiti u ekspoze, koji je program vlade - istakao je.

- Sa pokretom Dveri smo imali korektan razgvor. Posebno smo razgovarali o radu poslovnih banaka, natalitetu... Zadovoljan sam diskusijom iako se nismo složili oko nekih ideja - objasnio je Vučić.

Lider Srpske napredne stranke i mandatadar za sastav nove vlade Aleksandar Vučić izjavio je nakon sastanka sa strankama da je zadovoljan činjenicom da je mogao da svima njima da razgovara, ali da nema danas sastava vlade.

- Danas nemam sastav vlade, ranije sam rekao da se nadam da će da bude do 16. juna, nadam se i dalje, ali moguće je da bude i kasnije. Svakako će biti u zakonskom roku i trudiću se da napravimo najbolju moguću vladu - istakao je Vučić i dodao da svakako nije cilj da se taj posao loše uradi.

- Što se tiče nedoumica, imam jednu više. Neka to ostane za moje saradnike.

On je naveo da će sutra razgovarati sa manjinskim stranakma, u četvrtak i petak sa predstavnicima svoje stranke, a da će posle toga donositi odluke.

Vučić se osvrnuo i na razgvore sa Sašom Radulovićem, za koga je rekao da je nevaspitan i da nikavu politiku nema i da je brzo izleteo napolje, posle ulaska.

- On je dobio zasluženu lekciju - naglasio je Vučić.

Vučić se osvrnuo i na napad Saše Radulovića na novinare i rekao da to govori o njegovom vaspitanju.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BeliOrao

    8. jun 2016 | 00:51

    Premijer ce odabrati prave ljude, verujem u njegov izbor.

  • Nele 03

    8. jun 2016 | 00:45

    Kao i narod tako i političke stranke podržavaju politiku Vučića i vlade u reformama i napredku Srbije.

  • cokili

    8. jun 2016 | 08:13

    Upravo su kvalitetne ideje ono što se očekuje od budućih partnera.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA