NIKOLIĆ: Šešelj mi je psovao majku, ali ja o njemu neću reći nijednu lošu reč!

On je naglasio da mera izdaje nije da li si u dobrim odnosima sa Vojislavom Šešeljom ili nisi, te da je mera izdaje - Srbija koju, kako je istakao, nikada nije izdao i nikada neće

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas u Novom Sadu da već osam godina ne kometariše izjave Vojislava Šešelja jer ga ne zanima šta Šešelj govori, a posebno ne sud lidera radikala o tome šta je izdaja, a ko je izdajnik.

NIKOLIĆ: Odgovorni za rušenje u Savamali ne mogu da ostanu na funkciji!

Nikolić je na pitanje novinara da prokomentariše to što je Vojislav Šešelj pre dva dana na konsultacijama za sastav vlade korektno razgovarao sa Aleksandrom Vučićem, a da njega naziva izdajnikom, kazao da Šešelj vrlo lako lepi etikete svakom, a posebno onome sa kim nije u dobrim odnosima.

"KAO DA SE VIDIMO PRVI PUT": Ovako je izgledao SUSRET ŠEŠELJA I VUČIĆA nakon 8 godina! (FOTO) (VIDEO)

- Bilo je mnogo teških reči. Javno mi je psovao majku koju sam kao dete sahranio. Ali ja neću nikada izgovoriti lošu reč niti sam loše postupio, samo da taj čovek ne pomisli da iza moje tišine ne stoji slabost - rekao je Nikolić.

On je kazao da je na političkoj sceni Srbije i ranije bilo prljavštine, ali da će je tek biti u narednom periodu, jer se, kako je rekao, na scenu vratio onaj "prljavi vokabular u kome će morati da učestvuju i ostali članovi Šešeljeve stranke".

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Šešelj: DS najbolje zna da Đinđić ne zaslužuje spomenik

Nikolić je kazao da, ako ga Šešelj smatra izdajnikom zato što želi da Srbija bude u Evropskoj uniji, za isto se, kaže, zalaže i Vučić.

- Ako smatra da sam izdajnik zato što sa pravom Putina nazivam prijateljem, onda je moguće, pošto to on nikada neće moći da kaže i da doživi. Ako sam izdajnik zato što nam ovog meseca u posetu dolazi predsednik Kine, što otvara potpuno nove ekonomske perspektive Srbiji, i to je moguće, jer on to nikada neće doživeti - rekao je Nikolić.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić, Tanja Valič Foto: Tanjug/Zoran Žestić, Tanja Valič

SRS: Šešelj ipak ne ide na konsultacije kod predsednika Nikolića

On je naglasio da mera izdaje nije da li si u dobrim odnosima sa Vojislavom Šešeljom ili nisi, te da je mera izdaje - Srbija koju, kako je istakao, nikada nije izdao i nikada neće.

Nikolić je rekao i da nije on želeo da uništi Srpsku radikalnu stranku, već da je to, kako je kazao, želeo Šešelj i o tome je "pričao na skupštini kada su se razilazili".

- Govori da sam lopov zato što, navodno, nisam vratio poslanički mandat. Srpska radikalna stranka je izlazila na izbore bez Vojislava Šešelja i kada sam ja otišao iz te stranke i nije ušla u parlament, a izlazila je i ranije bez Šešelja, a kada sam ja bio u stranci i ti mandati nisu potpisivani njemu nego meni, tako da nisam imao šta da mu vratim - rekao je Nikolić, koji je na kraju podsetio da je Šešelju krstio dva unuka.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ana

    9. jun 2016 | 18:30

    Po mom misljenu svaka psovka je bruka za onoga ko je izgovori.

  • T19

    9. jun 2016 | 16:05

    E to je kum, domacin covek!

  • lepa

    9. jun 2016 | 19:28

    Nikolićev stav da ne komentariše Šešelja i njegove provokacije, je sasvim na mestu. Psovke, uvrede lične prirode, sve to nije nivo Tomislava Nikolića.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA