≫ 

Postavljen kamen temeljac za nov pogon fabrike "Continental" u Subotici (FOTO)

Polaganju kamena temeljca će prisustvovati i ambasador Nemačke u Srbiji Aksel Ditman i predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor

  • 58

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas u fabriku "Continental" u Subotici, gde je prisustvovao postavljanju kamena temeljca za izgradnju novog pogona ove fabrike.

Polaganju kamena temeljca prisustvovao je i ambasador Nemačke u Srbiji Aksel Ditman i predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor, a domaćin im je generalni menadžer kompanije Živko Topalović.

- Moj najveći utisak je ono što sam video u razgovoru sa radnicima, iako ne rade lak posao, već ceo dan stoje, oni su zadovoljni, ne kukaju, očekuju da postignu još bolje rezultate - rekao je Vučić.

On je naveo da će novi pogon u Continentalu, osim što će proizvoditi više, raditi i složenije stvari, čime se pravi korak dalje u proizvodnji.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

Vučić je pozvao investitore da i dalje ulažu jer u Subotici još ima prostora za to, a zamolio i da proizvodnju prošire i na Kikindu.

Kao posebno značajno, Vučić je istakao da se u toj fabrici 14 učenika prolazi dualni trening i oni će, kako je primetio, sa 16 godina znati šta je posao.

Uz podsećanje da je "Continental" najveći dobavljač auto industrije u svetu i da svoje proizvode šalje u Dajmerovu i Folksvagenovu fabriku, Vučić je rekao da je uveren da će imati još više uspeha u buducnosti.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

Novi pogon u toj fabrici trebalo bi da bude izgrađen do kraja godine i po planu tu bi posao trebalo da dobije više od 500 ljudi.

Taj pogon će biti 1,5 puta veći od postojećeg, a vrednost investicije je 17 miliona evra.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Taca

    10. jun 2016 | 14:07

    Gradnjom novog pogona se proširuje proizvodnja, a samim tim i mogućnost za nova radna mesta...

  • Pjer

    10. jun 2016 | 14:40

    Samo povećavanjem zaposlenosti Srbija će zaustaviti mlade ljude da ostanu u svojoj zemlji i bolje žive !

  • tetka

    10. jun 2016 | 14:03

    Lepe vesti, sve cestitke!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA