≫ 

Jadranka Joksimović: Evropske integracije su deo naše unutrašnje razvojne politike

Neko vreme će fokus potpuno biti pomeren na redefinisanje odnosa između EU i Velike Britanije, pa je izvesno da politika proširenja neće biti visoko na agendi, tvrdi Jadranka Joksimović

  • 10

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović izjavila je danas, posle odluke Britanaca da izađu iz Evropske unije, da Srbija ostaje jasno na putu napretka i reformi i da evropske integracije ostaju deo unutrašnje razvojne politike Srbije.

Jadranka Joksimović: Otvaranje poglavlja 23, 24 i 5 DO KRAJA JUNA!

- Srbija, strateški jasno opredeljena za nastavak evropskog puta, nastavlja sa evropskim integracijama kao aktivnim delom naše unutrašnje razvojne politike, koja na najbolji način može da dovede do ukupnog razvoja, viših standarda života i rada, efikasnije i sigurnije države, vladavine prava, stabilne ekonomije, više investicija i radnih mesta- navela je Joksimović.

Ona je rekla da Srbija nastavlja evropski put zbog temeljnih vrednosti na kojima je EU nastala i zbog koje su mnoge države koje su u trenutku pristupanja bile srednje razvijene, danas postale mnogo razvijenija i bogatija društva i da je to i naš cilj.

JADRANKA JOKSIMOVIĆ: Svakodnevno radi 3.000 ljudi na poglavljima

Ona je rekla da će odluka građana Velike Britanije da izađu iz EU, proizvesti političke i ekonomske promene i u Velikoj Britaniji i u samoj EU, kao i u zemljama kandidatima.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Neko vreme će fokus potpuno biti pomeren na redefinisanje odnosa između EU i Velike Britanije, pa je izvesno da politika proširenja neće biti visoko na agendi. Za nas kao zemlju kandidata, to ne znači drastičnu promenu, jer ni u poslednje vreme, zbog migracija, ekonomskih tema proširenje nije bilo top tema - navela je Joksimović.

Joksimović i Ditman: Nema novih uslova za otvaranje poglavlja 23 i 24

Ona je dodala da evroskeptici širom EU, pa i u Srbiji, plasiraju odbojnost ka političkim stereotipima o briselskoj birokratiji, zaboravljajući da je to samo nadgradnja jednog mnogo značajnijeg projkta - Evrope mira u kojoj države članice rešavaju probleme mirnim putem i Evrope prosperiteta gde je svaka od članica itekako ekonomski profitirala od zajedničkog evropskog tržišta i tržišta radne snage.

- Mislim da sve međunarodne političke i ekonomske okolnosti stvaraju potrebu za odgovornim i predvidivim pravcem u kojem se krećemo kao društvo, i građani Srbije mogu da budu sigurni da u ekonomskom i političkom smislu Srbija ostaje stabilna zemlja sa evropskom perspektivom - navela je Joksimović.

Ona je dodala da Srbija ostaje jasno na putu napretka i reformi, gde su evropske integracije važan instrument i deo naše unutrašnje razvojne politike za dobrobit građana.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aaalo Gospođa

    24. jun 2016 | 17:29

    Britanija, koja je za nas ekonomska vele sila, glasala da izađe (verovatno zato što im je bilo mnogo lepo u EU) a ti nas guraš tamo. Pustite narod da živi malo... Samo radimo i ginemo za vas i EU. Zato vam i beže mladi glavom bez obzira. Danas je najveći uspeh mladih u Srbiji da pobegnu iz nje.

  • Panter

    24. jun 2016 | 17:46

    Ne govori u ime svih ako je vecina glasala za vas to ne znaci da je vecina za eu

  • Gile

    24. jun 2016 | 18:31

    Baljezganje obično, e u je završila na đubrištu istorije, gde joj je i mesto!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA