Miščević: Mi smo spremni da otvorimo poglavlja već sutra

Šefica pregovaračkog tima Srbije kaže da trenutno nema preciznih rokova kada bi moglo da dođe do otvaranja poglavlja 23 i 24

  • 5

Šefica pregovaračkog tima Srbije Tanja Miščević kaže da se procedure u vezi s otvaranjem poglavlja 23 i 24 nastavljaju kroz radna tela, da je Srbija spremna da ih otvori odmah, a da zavisi od dogovora država članica kada će to biti.

I dalje bez odluke o otvaranju poglavlja 23 i 24

Ona naglašava da države članice treba da naprave kompromis između sebe kako bi omogućile Srbiji da krene dalje u evrointegracionom procesu i zahvaljuje Holandiji, kao predsedavajućoj zemlji u prvih šest meseci ove godine, ali i ostalim državama članicama, na angažovanju u tom poslu.

Misčević naglašava da su države članice "dobro razumele zašto je bitno otvoriti poglavlja koja se odnose na vladavinu prava".

Davenport: Velika posvećenost Vlade Srbije u procesu pridruživanja EU

- U pitanju su noseća poglavlja za reformu jednog društva, ali i za razvojnu agendu Srbije - izjavila je Miščević u Briselu.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Šefica pregovaračkog tima Srbije kaže da očekuje od država članica da i u narednim godinama nastave da podržavaju Srbiju na dugom putu evrointegracija, ali i da se nada da će vrlo brzo doći do unutrašnje saglasnosti članica Unije o otvaranju poglavlja 23 i 24.

Evo koje će POGLAVLJE biti NAJSKUPLJE za Srbiju na putu u EU

- Otvaranje ova dva poglavlja je bio važan faktor motivacije za čitavu administraciju, od ministarke za evrointegracije do celog tima koji učestvuje u pregovaračkom procesu. Angažovali smo se da otvorimo ova poglavlja, ne samo da bi ih otvorili već da bi išli dalje, da bismo mogli da razgovaramo sa EU o drugim poglavljima kojima predstoji otvaranje. Nadam se da će ta prilika vrlo brzo i doći - poručila je Miščević.

DAČIĆ: Ne blokiraju nas Hrvati i Britanci, već sama Evropska unija!

Ona dodaje da trenutno nema preciznih rokova kada bi moglo da dođe do otvaranja poglavlja 23 i 24. Prema kalendaru EU to bi moglo da bude već u julu, na početku slovačkog predsedavanja EU.

Bez obzira na to, Miščević poručuje da je Srbija spremna da otvori ta poglavlja već sutra.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale

    30. jun 2016 | 16:45

    Tu priču slušamo danima, ali se ona ne čuje tamo gde treba, po svoj prilici.

  • gaga

    30. jun 2016 | 21:02

    nece nas bre, da li vi to mozete da shvatite.dacic kaze da nas eu ponizava i da treba pricati o novoj spoljnoj politici.pricaju ko sta stigne...vazno je da se zamajava ovaj narod.u stvari jasno se vidi da mi i ne znamo kuda cemo.

  • Pravda

    30. jun 2016 | 17:18

    Ali, moša!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA