VUČIĆ ZA "BILD": Ponovio sam 1.000 puta - idemo u EU!

Vučić je, između ostalog rekao i da Srbija neće održati referendum o EU

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio za nemački "Bild" da je tokom predizborne kampanje ponovio 1.000 puta da je strateški cilj Srbije Evropska unija i da su građani za to glasali.

VUČIĆ: Srbija i Hrvatska imaju različite poglede na prošlost, razgovarajmo o budućnosti; ne postoje problemi sa BiH

- Pre dva meseca imali smo jednu vrstu referenduma - imali smo izbore. I ubedljivo smo pobedili. U kampanji nisam lagao narod. Rekao sam im: da, želimo da ocuvamo najbolje moguće odnose sa Rusijom, Kinom i Sjedinjenim Državama, ali naš strateški cilj je Evropska unija. Ponovio sam to 1.000 puta. Nema laži, nema nesporazuma. I ljudi su glasali za to - rekao je Vučić u intervjuu za nemački "Bild", i dodao da moramo da zadržimo put ka EU. Kako je premijer rekao, ako ga promašimo, Srbija će ići u pogrešnom pravcu.

Na pitanje lista da će doći dan kada će Srbija želeti da postane članica NATO, Vučić je rekao da "to nije jednostavno pitanje u Srbiji".

- Srbija ima dobre odnose sa NATO. I imaće dobre odnose sa NATO. To je moja politika. Ne želimo da imamo bilo kakve sukobe s NATO. O svemu ostalom odlučiće narod Srbije - kazao je premijer.

 Ovo su 4 BITNE STVARI o čuvenom poglavlju 23 koje običan čovek TREBA DA ZNA!

Vučić je, između ostalog rekao i da Srbija neće održati referendum o EU.

- Moj odgovor na to je jasan: Neće biti referenduma bez obzira koliko postoji inicijativa za to - poručio je Vučić.

Na pitanje da li predsednik Rusije Vladimir Putin koristi svoj uticaj u Srbiji da zagovara referendum o članstvu Srbije u EU, on je odgovorio "ne znam ništa o Putinu, ali znam da pojedine sprske stranke otvoreno pozivaju na to".

On je istakao da je bilo je dosta "glupih i opasnih" ideja u Srbiji i ocenio da ukoliko bi u Srbiji došlo do krize, to bi dovelo do krize u celom regionu.

- Stari sukobi bi mogli ponovo da se otvore - upozorio je Vučić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    6. jul 2016 | 12:33

    Referendum je bio u aprilu, i nema potrebe da se dodatno izbijaju troškovi iz državne kase.

  • Lepa

    6. jul 2016 | 12:35

    Gradjani su na izborima, glasajuci za Vucica, jasno stavili do znanja da podrzavaju njegovu politiku i samim tim i ulazak u EU.

  • Brta

    6. jul 2016 | 12:16

    Ali ne u NATO i ne priznajemo Kosovo NIKADA !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA